Ι. Βαρβιτσιώτης: «Το νέο μουσείο Σπάρτης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά»

Ξεχωριστή μέρα για τη Σπάρτη, την Λακωνία και την Περιφέρεια χαρακτήρισε την 16η Ιουνίου ο πρώην υπουργός - Η δήλωσή του για την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη του έργου

Τρίτη, 16 Ιούνιος 2020 12:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ι. Βαρβιτσιώτης: «Το νέο μουσείο Σπάρτης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά»

Ημερομηνία ορόσημο μπορεί να χαρακτηριστεί η 16η Ιουνίου 2020, καθώς μετά από ανατροπές, αναβολές και πολυάριθμες τροποποιήσεις και αναθεωρήσεις σχεδιασμού τα προηγούμενα χρόνια, το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Όπως πρώτος σάς ενημέρωσε ο «Λακωνικός Τύπος», σήμερα Τρίτη (16/6) θα υπογραφτεί η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης του πολιτιστικού χώρου, εξέλιξη που θεωρείται κομβική για την υλοποίηση του έργου, φέρνοντας τη Σπάρτη και τη Λακωνία ένα βήμα πιο κοντά στην πολιτιστική στέγη που αποζητά εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, αναφέρει τα εξής: «Η σημερινή μέρα, με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Σπάρτη, την Λακωνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς το έργο πνοής που είναι το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, αρχίζει πλέον με καθυστέρηση 25 ετών (1995-2020) να παίρνει σάρκα και οστά.

Χαίρομαι που είχα την τιμή και την τύχη να συμμετέχω μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου τα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε ώστε να γίνει πραγματικότητα η σημερινή μέρα.

Σήμερα δεν είναι μέρα ούτε για να ασκήσουμε κριτική για τις καθυστερήσεις, ούτε για να εμπλακούμε σε μια καταστροφική για τον τόπο μας εσωστρέφεια. Είναι μέρα μεγάλης χαράς, είναι  μέρα σταθμός και αφετηρία του νέου μας αγώνα για την υλοποίηση του έργου του Νέου Μουσείου, για να πετύχουμε να κόψουμε και την κορδέλα των εγκαινίων του Μουσείου μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα