Έτοιμη η σύμβαση για τη μελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης

Την Τρίτη οι υπογραφές στο Διοικητήριο

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 13:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτοιμη η σύμβαση για τη μελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης

Έναν περίπου χρόνο μετά την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την ανάδειξη του τελικού σχεδίου για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης έφτασε η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με περιεχόμενο την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί όνειρο, όσο και διαχρονικό αίτημα και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Η διαδικασία της συμφωνίας με τον ανάδοχο, που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την κατασκευή του μουσείου που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην κορυφή της λίστας των υπό κατασκευή λακωνικών έργων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/6 το μεσημέρι στην αίθουσα του Διοικητηρίου Λακωνίας, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Ο προϋπολογισμός του συμφωνητικού για τη μελέτη ανέρχεται σε 2.133.995,72 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προαναγγελθεί από τον κ. Νίκα κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στα ΜΜΕ της Λακωνίας, τη Δευτέρα 25/5/2020 στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης ολοκλήρωσης του οδικού έργου Σκούρας-Γερακίου.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης πρόκειται να ιδρυθεί σε εξαγορασμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται βορείως της Ακρόπολης της αρχαίας πόλης και της Ζώνης Α΄ Προστασίας της και πλησίον ορισμένων εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Σπάρτης, με απρόσκοπτη θέα προς την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και την παραποτάμια περιοχή του Ευρώτα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα