Το ψηφιακό φεστιβάλ ταινιών από το χωριό της Βαμβακούς είναι γεγονός!

18 – 23 Ιουνίου, συντονιστείτε στο www.vamvakourevival.org

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2020 08:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ψηφιακό φεστιβάλ ταινιών από το χωριό της Βαμβακούς είναι γεγονός!

Υπήρχε θερινός κινηματογράφος στη Βαμβακού το 1930; Γίνονταν προβολές στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου του χωριού εκείνη την εποχή; To 2019, αναβίωσε ο θερινός κινηματογράφος στο χωριό; Η απάντηση σε όλα είναι ναι! Καλοκαίρι, Βαμβακού και θερινός κινηματογράφος πάνε μαζί. Μια προβολή στο ρολόι του χωριού, άλλη στο προαύλιο του σχολείου, άλλη στην πλατεία. Φέτος, όμως, είναι λίγο διαφορετικά. Αναβιώνουμε τον θερινό κινηματογράφο για 2η συνεχόμενη χρονιά, αλλά εξ’ αποστάσεως!

Η Vamvakou Revival σε συνεργασία με την ARTWORKS και με τη συμβολή του συνιδρυτή του Syros Film Festival, Jacob Moe, υλοποιεί για πρώτη φορά ένα διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών με θέμα «Η ζωή στην ύπαιθρο: Φύση & Φιλοξενία», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

«Σήμερα, εν μέσω δύσκολων συνθηκών για την παγκόσμια κοινότητα λόγω της πανδημίας, συνεχίζουμε να θεωρούμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δη εκείνες που αφορούν τον κινηματογράφο, μία αληθινή εμπειρία στον χώρο και τον χρόνο. Ωστόσο, καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη συνθήκη μέσα από την τεχνολογία », αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Αυτό το καλοκαίρι θέτουν στο επίκεντρο την ελληνική περιφέρεια, την οποία θα προσεγγίσουν κινηματογραφικά μέσα από τη φύση και τη φιλοξενία, σε ένα στοχευμένο διαδικτυακό φεστιβάλ με ταινίες διαθέσιμες για ένα 24ωρο streaming στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσα σε πέντε μέρες, θα ανακαλύψετε τι κοινό μπορεί να έχουν τα καναρίνια με τα σωσίβια, οι μέλισσες με τα ηφαίστεια, η θάλασσα με το βουνό . μέσα από πέντε ταινίες, η φύση και η φιλοξενία ξεδιπλώνονται μέσα από διαφορετικές πτυχές και πολλαπλές γωνίες. Η αρχή και ο έρωτας. Το τέλος του κόσμου, τα γηρατειά και ο θάνατος. Ο πολιτισμός της εκδίκησης και της καταστροφής. Το φως και το σκοτάδι.

Κινηματογραφιστές που έχουν βραβευτεί από την ARTWORKS, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα δώσουν με τα έργα τους το παρόν και θα μοιραστούν με το κοινό ταινίες που συνδέονται με τη θεματική του φεστιβάλ. Συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Γιώργος Ζώης, Βασίλης Κεκάτος, Γιώργος Κυβερνήτης, Λία Τσάλτα.

Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:
-Πέμπτη 18/06, 7:00 μ.μ.| "Tα Καναρίνια" (2019), ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κυβερνήτη
-Παρ 19/06, 7:00 μ.μ.| "Καρτ Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου" (2019), ενάριο/σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
-Σαβ 20/06, 7:00 μ.μ.| "8η Ήπειρος" (2017), σενάριο/σκηνοθεσία Γιώργος Ζώης
-Κυρ 21/06, 7:00 μ.μ.|  "Το δάσος" (2018), σενάριο/σκηνοθεσία Λία Τσάλτα
-Δευ 22/06, 7:00 μ.μ.| "Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν" (2018), σενάριο/σκηνοθεσία Βασίλης Κεκάτος

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα