«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» δράσεις στην Ελλάδα από το Υπ. Πολιτισμού

Συναυλία και στην καστροπολιτεία του Μυστρά

Τρίτη, 26 Μάιος 2020 16:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» δράσεις στην Ελλάδα από το Υπ. Πολιτισμού

Με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 25/5 η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη της ελληνική επικράτεια από τις 18 Ιουλίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι 251 συνολικά εκδηλώσεις που διοργανώνονται με τη συνεργασία 11 πολιτιστικών φορέων, θα φιλοξενηθούν σε 111 αρχαιολογικούς χώρους. Στόχος του πολιτιστικού προγράμματος είναι να μην έχουμε καλοκαίρι δίχως πολιτισμό αλλά και η ενίσχυση των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον πολιτισμό. Πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού είναι αυτό το πρόγραμμα να αποτελέσει ένα νέο θεσμό που θα επαναληφθεί και στις επόμενες χρονιές. Για το λόγο αυτό την 1η Οκτωβρίου 2020 θ’ ανοιχτεί μια νέα πλατφόρμα για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων για την επόμενη σεζόν.

Τι θα δούμε στο Μυστρά
Οι κάτοικοι της Σπάρτης αλλά και των γύρω περιοχών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ανδρικό φωνητικό σύνολο  ΜεῙΖοΝ, που αποτελείται από κορυφαίους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές. Υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, θα παρουσιάσουν στους φιλόμουσο κοινό, a cappella πολυφωνικά έργα του 20ου και 21ου αιώνα μέσα στην εμβληματική καστροπολιτεία του Μιστρά. Δεκατέσσερις εκλεκτοί μονωδοί με πάθος για το χορωδιακό τραγούδι ερμηνεύουν συνθέσεις κοσμικής αλλά και θρησκευτικής μουσικής, γραμμένες ή μεταγραμμένες ειδικά για ανδρικές φωνές
Η ημερομηνία της εκδήλωσης, θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.