Τηλεδιάσκεψη Νίκα με το «Διάζωμα»

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 12:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τηλεδιάσκεψη Νίκα με το «Διάζωμα»

Η συνέργεια που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) -και ιδιαίτερα των ΟΧΕ Μάνης και Ταϋγέτου- αποτέλεσε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τρίτη 12 Μαΐου, με στελέχη του σωματείου «Διάζωμα».

Στην τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή και του προέδρου του εν λόγω σωματείου, πρώην υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου, έγινε επίσης συζήτηση σχετικά με την σχεδιαζόμενη πολιτιστική διαδρομή «Μορέας», αλλά και γενικότερα για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας, τόσο για τουριστικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους.

Η αποστολή του «Διαζώματος»
Το «Διάζωμα» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2008, με πρωτοβουλία του τοπογράφου-μηχανικού και πρώην υπουργού Πολιτισμού, Σταύρου Μπένου. Μεταξύ των ιδρυτικών μελών του συγκαταλέγονται, μεταξύ, άλλων γνωστοί αρχαιολόγοι, αναστηλωτές, συντηρητές, πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι καθώς και απλοί πολίτες.

Βασικοί στόχοι του σωματείου είναι η συμβολή στην προστασία και ανάδειξη των αρχαίων μνημείων θέασης και ακρόασης, η υποστήριξη της καταγραφής και τεκμηρίωσης των αρχαιολογικών χώρων μέσω έντυπων εκδόσεων, μελετών, επιστημονικών δελτίων, ντοκιμαντέρ, πολυμεσικών εφαρμογών κλπ, η παρουσίαση στο ευρύ κοινό στοιχείων που σχετίζονται με την έρευνα, την προστασία και τη διαχείριση αυτών των χώρων και η κινητοποίηση διάφορων δυνάμεων της κοινωνίας (πολίτες, τοπικοί άρχοντες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, πολιτιστικοί φορείς, τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα