Ξεχνάμε φεστιβάλ, συναυλίες και πανηγύρια το καλοκαίρι;

Παραδόσεις ετών αφανίζει φέτος ο κορωνοϊός

Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2020 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεχνάμε φεστιβάλ, συναυλίες και πανηγύρια το καλοκαίρι;

«Κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμά του για το χρονοδιάγραμμα σταδιακής επανόδου στη νέα κανονικότητα που επιτάσσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Από την παραπάνω ενημέρωση συνάγεται ότι δρώμενα που είναι συνυφασμένα με τη  θερινή περίοδο στη Λακωνία (όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας), φέτος μάλλον θα εκλείψουν πλήρως. Φεστιβάλ, μεμονωμένες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πάρτι νεολαίας, γιορτές προϊόντων και άλλες καθιερωμένες ή μη πολιτιστικές-αθλητικές  εκδηλώσεις κ.α., που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διάφορες περιοχές του νομού, πιθανότατα δεν διοργανωθούν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μεγάλου αριθμού κοινού. Έτσι, περιπτώσεις όπως των φεστιβάλ: Σαϊνοπουλείου στη Σπάρτη, «Το σήμερα» στη Σκάλα, «Κάλεσμα στον Ταΰγετο» στο Ξηροκάμπι, τα πολιτιστικά καλοκαίρια των δήμων του νομού, αλλά και άλλες τοπικές εκδηλώσεις-γιορτές-πάρτι κλπ είναι μόνο μερικά από τα δρώμενα που διενεργούνται κάθε χρόνο στη διάρκεια Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με τα παραδοσιακά λαϊκά πανηγύρια και γλέντια  που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε χωριά της Λακωνίας, τα οποία και αυτά ενδεχομένως ακυρωθούν για φέτος.

Εφόσον δεν προκύψει κάποια θεαματική ανατροπή το επόμενο διάστημα με τροποποίηση της αρχικής εισήγησης των ειδικών της επιστημονικής επιτροπής για τον Covid-19, ένα περίεργο, «άχρωμο» και ιδιαζόντως «ήρεμο» καλοκαίρι είναι προ των πυλών στη Λακωνία και σε όλη τη χώρα. Ο αδίστακτος κορωνοϊός βγάζει την… κορώνα και από το «βασιλικό» καλοκαίρι των Ελλήνων που είναι συνώνυμο με τη χαλάρωση, τη ραστώνη και την ανεμελιά, αλλά και τις εξορμήσεις, την πολύμορφη ψυχαγωγία-διασκέδαση, τους ήχους και τις εικόνες. Μάλλον, φέτος, θα αρκεστούμε στη νέα πραγματικότητα που εγκαθιδρύει ο επονομαζόμενος «αόρατος εχθρός» και θα περιοριστούμε στα «όνειρα θερινής νυκτός»…


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα