Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας χωρίς θεατές στην Αρχ. Ολυμπία

Μέτρα λόγω κορονοϊού και στην Καλαμάτα

Τρίτη, 10 Μάρτιος 2020 17:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας χωρίς θεατές στην Αρχ. Ολυμπία

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Μαρτίου. Προσκλήσεις έχουν σταλεί σε μόλις 100 άτομα μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Τόκιο, ενώ μια μέρα πριν θα γίνει η πρόβα της τελετής με ελάχιστες διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους.

Η εξάπλωση του ιού προβληματίζει έντονα την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας. Η ΕΟΕ σε στενή συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας, έχει σχεδιάσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Όπως όλα δείχνουν, η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα και θα περάσει από 31 πόλεις και 15 αρχαιολογικούς χώρους, θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου. Ωστόσο, η ανησυχία παραμένει έκδηλη στους διοργανωτές, καθώς η «ανθρώπινη αλυσίδα» που θα μεταφέρει τη Φλόγα αποτελείται από 600 λαμπαδηδρόμους από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Με περιορισμούς  η λαμπαδηδρομία στην Καλαμάτα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας, σε ακύρωση των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα,  προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του δήμου, οι αλλαγές θα υπάρξουν στο τελετουργικό σε συνεννόηση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τη συμμετοχή τους στην τελετή, η οποία ωστόσο θα μεταδοθεί ζωντανά από τους λογαριασμούς που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος