Μνημόνιο συνεργασίας του Ινστιτούτου Σπάρτης με πανεπιστήμιο της Ρώμης

Διεθνείς συνεργασίες με σκοπό την εδραίωση της Σπάρτης στο διεθνές στερέωμα

Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2020 11:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μνημόνιο συνεργασίας του Ινστιτούτου Σπάρτης με πανεπιστήμιο της Ρώμης

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ινστιτούτο Σπάρτης ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας του με ένα εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως, το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η οποία επικυρώθηκε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, βρίσκεται η υιοθέτηση των στόχων της προαγωγής και διαρκούς βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου, της ισχυροποίησης του ερευνητικού έργου και των ερευνητικών προϊόντων, της ανάπτυξης ευρύτερων παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών και της ενίσχυσης και προβολής της συμβολής των συμβαλλόμενων Ιδρυμάτων, στην ανάπτυξη των επιμέρους κοινωνιών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Ινστιτούτο Σπάρτης και το Πανεπιστήμιο Sapienza συμφώνησαν στην ανάληψη κάθε απαραίτητης πρωτοβουλίας και δραστηριότητας για την επίτευξη των κοινών δράσεων που συνοψίζονται στους εξής πέντε πυλώνες συνεργασίας:

-Εγκαθίδρυση συνεργασίας σε όλους τους τομείς όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό ενδιαφέρον με γνώμονα την αριστεία και το κοινωνικό συμφέρον.

-Οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων με την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων.

-Διενέργεια ευρύτερων παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των πανεπιστημίων, προς όφελος των μελών των δυο ιδρυμάτων.

-Συνεργασία και δικτύωση μεταξύ των ερευνητικών εργαστηρίων και ομάδων των ιδρυμάτων και από κοινού υποβολή ερευνητικών και χρηματοδοτικών προτάσεων.

- Ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, δημοσιευμάτων, τεχνογνωσίας, δεδομένων κλπ, τηρουμένων των κανόνων που αφορούν την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επιπρόσθετα, το Ινστιτούτο Σπάρτης, κατόρθωσε να εξασφαλίσει την παροχή οικονομικής βοήθειας, υπό τη μορφή μερικής υποτροφίας, στους νέους και τις νέες της πόλης μας που επιθυμούν να σπουδάσουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην επιστήμη της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, το οποίο βρίσκεται στο 1% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και έχει καταταγεί ως 9ο παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο της αρχαιολογίας. Ως μοναδική προϋπόθεση έχει τεθεί η αφιέρωση της διπλωματικής εργασίας σε ερευνητικό θέμα σχετικό με τις δράσεις και τους στόχους του Ινστιτούτου Σπάρτης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα και τη λήψη της απαραίτητης συστατικής επιστολής για την εισδοχή κάθε ενδιαφερόμενου στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ινστιτούτο Σπάρτης καθημερινά (από 09:00-15:00) στο τηλέφωνο 2731089800, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Ινστιτούτο Σπάρτης «επιδιώκει και αποκτά στρατηγικές διεθνείς συνεργασίες μέσω των οποίων επιδιώκει να συμβάλλει στην συνολικότερη προσπάθεια να κατακτήσει η Σπάρτη τη θέση που της αρμόζει στο διεθνές στερέωμα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος