Το Ινστιτούτο Σπάρτης σημαντικός αρωγός για την ανάδειξη του πολιτισμού της Λακωνίας

Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2020 16:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Ινστιτούτο Σπάρτης σημαντικός αρωγός για την ανάδειξη του πολιτισμού της Λακωνίας

Το Ινστιτούτο Σπάρτης, συμμετείχε με επίσημη αποστολή μέλους του, στην ημερίδα που διοργάνωσε το Γραφείο Δημιουργικής Ευρώπης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα: Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για τους Πολιτιστικούς Φορείς- Δυνατότητες και Προοπτικές, που πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτήριο του Ναυπλίου την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.

Η ημερίδα περιελάμβανε την ενημέρωση των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων σε θέματα ανάδειξης της άυλης κληρονομιάς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αίτησης και ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και ανταλλαγής πρακτικών μεταξύ των οργανισμών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, ρωτήθηκαν για ζητήματα που ενδιαφέρουν τους πολιτιστικούς φορείς της Σπάρτης και αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας και στους τρόπους αξιοποίησής της.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης, έχοντας ως εφαλτήριο τις κατευθυντήριες γραμμές που εδόθησαν πρόκειται να αναλάβει ενεργό δράση και σημαντικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλους τους φορείς που εκδήλωσαν την σχετική πρόθεση στην πρόσφατη συνάντηση των Κοινωνικών Φορέων του Δήμου Σπάρτης.
Τέλος σε συνέχεια της προαναφερθείσας συνάντησης, το Ινστιτούτο, προσκάλεσε το Γραφείο Δημιουργικής Ευρώπης του Υπουργείου Πολιτισμού για την πραγματοποίηση μιας ανάλογης ημερίδας στην πόλη της Σπάρτης. Η στάση του Υπουργείου υπήρξε ιδιαίτερα θετική και η ημερομηνία πραγματοποίησής της πρόκειται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος