Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε Σπάρτη και χωριά!

Δ. Σπάρτης: «Όλοι μαζί γιορτάζουμε...» - Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων από 22/2 έως 2/3/2020

Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020 12:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε Σπάρτη και χωριά!

Με ένα «κοστούμι» που περιλαμβάνει χρώματα, σερπαντίνες, δημιουργική έκφραση, φαντασία, εορταστική ατμόσφαιρα και πολύ κέφι «μεταμορφώνονται» οι περιοχές του Δ. Σπάρτης και η λακωνική πρωτεύουσα σε αυτές τις Απόκριες! Από το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος διοργανώνουν ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων με γιορτινές δράσεις για όλες τις ηλικίες σε κάθε «γωνιά» της επικράτειας του δήμου.

Οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις θα συνδυάσουν αρμονικά τις παραδόσεις με τις σύγχρονες ιδέες, ώστε να είναι ελκυστικές για μικρούς και μεγάλους -επισκέπτες του Δ.  Σπάρτης, αλλά και ντόπιους- με προτεραιότητα στα παιδιά.
  «Σας καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες να συμμετέχετε ενεργά στις εκδηλώσεις μας», αναφέρει ο Δ. Σπάρτης και το ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
• 17:00: Μαγούλα - Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μαγούλας
Παραδοσιακό γλέντι με άναμμα φωτιάς, κέφι, χορό, αερόστατα και μουσική.
• 17:30΄:  Ξηροκάμπι - κεντρική πλατεία
Αναβίωση του εθίμου των Τσάμηδων «Κουδουναραίοι». Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το μουσικό σύνολο κρουστών του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγιαννάκης» με την  υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου, της Αθλητικής Ένωσης Φάριδος, του Παιδαγωγικού Φιλότεχνου Ομίλου Φάριδος και την Τοπική Κοινότητα Ξηροκαμπίου

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
• 11:30΄: Σπάρτη - κεντρική πλατεία
Συναυλία με αποκριάτικη μουσική από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου
Σπάρτης
•19:30΄: Σπάρτη - κεντρική πλατεία
Μουσική εκδήλωση με ζωντανή μουσική, άναμμα φωτιάς και δωρεάν κρασί

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου
• 18:00: Καστόρι – κέντρο
Αποκριάτικο γλέντι για παιδιά με κλόουν, πυροτεχνήματα, αερόστατα και τον γύρο του χωριού με τραγούδι και κλαρίνο.
• 20:30΄: Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος»
Η Μικτή χορωδία Γυθείου υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου Ειρήνης Δαρμή και με τη συνοδεία του σολίστα Γιώργου Δαρμή θα παρουσιάσει τη μουσική επιθεώρηση με τίτλο «Πάντα πιο όμορφη είναι η μάσκα», σε κείμενα Αιμιλίας Φιλιππάκου - Χατζηχαραλάμπους. Μουσική επιμέλεια, διδασκαλία, σκηνοθεσία Ειρήνη Δαρμή.

Κυριακή 1 Μαρτίου
• 11:30΄: Σπάρτη – Παρέλαση Καρναβαλιστών «Maskarata»
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και μέσω της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, υπό τους ήχους μουσικής, θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, όπου θα συνεχιστεί η γιορτή μας με κλόουν, μουσική, παιχνίδια, face painting, μπαλονο-κατασκευές. Στα τρία καλύτερα γκρουπ θα δοθούν βραβεία και χρηματικά έπαθλα 200 €, 150 € και 100 €.
• 16:30΄: Ξηροκάμπι - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, βεγγαλικά, χορό και κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου και του Συλλόγου Κυριών Ξηροκαμπίου «Η Αγία Τριάδα».  
• 18:00: Παλαιοπαναγιά – προαύλιο χώρο του σχολείου
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κατασκευή και περιφορά αρμάτων, κεράσματα και αερόστατα με την υποστήριξη του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Νέων Παλαιοπαναγιάς «Ο Ταΰγετος».
• 18:00: Παρόρι - κεντρική πλατεία (Κέραμος)
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, αερόστατα και ιπτάμενα φανάρια με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΠΑΡΟΡΙ 2011» και της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου.
• 18:00: Ζαγάνα – κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζαγάνας.
• 18:00:  Πλατάνα – κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας.
• 19:00:  Αράχωβα (Καρυές) - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μαθήματα κατασκευής αερόστατων και χαρταετών για τα παιδιά, face painting για τα παιδιά, άναμμα φωτιάς & δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου
• 11:00: Αράχωβα (Καρυές) - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, άναμμα φωτιάς, αναβίωση του εθίμου του μουτζουρώματος & δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.
• 11:00: Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα) - προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, άναμμα φωτιάς και δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Ειρήνης (Βάρσοβας) «Οι Βρυσηίδες».
• 11:30΄: Καστόρι – κέντρο
Παραδοσιακή εκδήλωση «Μουτζουροδευτέρα» με παρέλαση αρμάτων, μουσική, ξυλοπόδαρους, κλόουν, αερόστατα & κεράσματα, που διοργανώνει η Τοπική Κοινότητα Καστορείου με τους τοπικούς συλλογικούς φορείς.
• 11:30΄: Σπάρτη - Πάρκο Γουδέ
Πέταγμα χαρταετών και αερόστατων, παραδοσιακή μουσική & κεράσματα, εργαστήριο κατασκευής αερόστατου.
• 12:30΄: Μυστράς - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κλόουν για τα παιδιά, άναμμα φωτιάς & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά.
• 18:00: Ανώγεια - κεντρική πλατεία
Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Ανωγείων.


φωτο: e-sparti.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland