Οι Μανιάτες τίμησαν τους «δικούς» τους Στ. Ξαρχάκο και Αν. Μαριόλη (ΦΩΤΟ)

Στην κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Απανταχού Μανιατών

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020 16:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι Μανιάτες τίμησαν τους «δικούς» τους Στ. Ξαρχάκο και Αν. Μαριόλη (ΦΩΤΟ)

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ», κατά την οποία τιμήθηκαν ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, που έλκει την καταγωγή του από τη Βάθεια και ο Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Κυριακή (16/2) στην «Πέτρινη Αποθήκη» στον Πειραιά, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε αναφορά στη σημαντική προσφορά της μανιάτικης κοινότητας σε επίπεδο ιστορίας, πολιτικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής δράσης.

Στην ετήσια γιορτή της Ένωσης Απανταχού Μανιατών έδωσε το «παρών» και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επεσήμανε ότι «το μανιάτικο στοιχείο στον Πειραιά είναι έντονο», προσθέτοντας ότι «η Ένωση Απανταχού Μανιατών διατηρεί τις παραδόσεις και τα έθιμα της Μάνης». Αναφορικά με τις βραβεύσεις των Σταύρου Ξαρχάκου και Ανάργυρου Μαριόλη, ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι είναι «σημαντικό να βραβεύονται άνθρωποι με προσφορά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών και περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε «καλή χρονιά σε όλους», ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, να ανεγείρει δύο μνημεία της μανιάτικης ανδρείας: του ανδριάντα Μανιάτη οπλαρχηγού και ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, καθώς και του μνημείου της Μανιάτισσας ηρωίδας μάνας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές Γ. Τραγάκης, Κ. Κατσαφάδος, Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος, Ν. Δούνια, Χ. Μπουτσικάκης, Δ. Μαρκόπουλος, Δ. Καμμένος και Β. Σπανάκης, οι δήμαρχοι Πειραιά Γ. Μώραλης και Περάματος Γ. Λαγουδάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Σ. Αντωνάκου, Α. Λεωτσάκος και Μ. Κουρή, εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής Δ. Καπερνάρος κ.α.


με πληροφορίες από: athina24.gr, portnet.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti