Οι «Κουδουναραίοι» ξεσηκώνουν για 7η χρονιά το Ξηροκάμπι!

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020 15:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι «Κουδουναραίοι» ξεσηκώνουν για 7η χρονιά το Ξηροκάμπι!

Για έβδομη χρονιά οι ρυθμοί των «Κουδουναραίων» αναμένεται να «αναστατώσουν» το Ξηροκάμπι Δ. Σπάρτης! Πρόκειται για την εκδήλωση που βασίζεται στην αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου των Τσάμηδων, προσδίδοντας ξεχωριστό τόνο και «παλμό» ανάμεσα στις δραστηριότητες της Αποκριάς σε όλη τη Λακωνία. Το παραδοσιακό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00 μμ στο προαύλιο της Αγίας Τριάδος στο Ξηροκάμπι.

«Ελάτε να φτιάξουμε το κοπάδι των Κουδουναραίων στο Ξηροκάμπι. Να βιώσουμε το αποκριάτικο  Διονυσιακό έθιμο των Τσάμηδων, όχι ως θεατές, αλλά ως πρωταγωνιστές.  Ντυμένοι με ρούχα παλαιικά με προβιές ή και απλά καθημερινά και κρεμασμένο, αν έχετε,  κανένα τροκάνι, μόνοι ή με τα ζώα σας, ελάτε να γυρίσουμε το χωριό, χορεύοντας, όπως έκαναν τόσα χρόνια πριν οι παππούδες μας. Θα μας συνοδεύσουν τα άλογα και τα γαϊδούρια του χωριού μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η ομάδα παραδοσιακών οργάνων με επικεφαλής τον Στέφανο Αγιόπουλο και ο «Δωρικός Ρυθμός», για να χορέψουν όλοι μαζί στη φωτιά τα τραγούδια του τόπου.

Διοργανωτές είναι Παιδαγωγικός Φιλότεχνος Όμιλος Φάριδος και συνδιοργανωτές το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης, η Τοπική Κοινότητα Φάριδος, η Αθλητική Ένωση Φάριδος και ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου.

koudounaraioi Ksirokampi 1

koudounaraioi Ksirokampi 3

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα