Τριήμερες εκδηλώσεις στη Σπάρτη για τη φθινοπωρινή εορτή της Ορθίας Αρτέμιδος

Από τον Απ. Πιερρή

Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 14:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τριήμερες εκδηλώσεις στη Σπάρτη για τη φθινοπωρινή εορτή της Ορθίας Αρτέμιδος

Με αφορμή τη φθινοπωρινή εορτή της  Ορθίας Αρτέμιδος, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών κ. Απόστολος Λ. Πιερρής διοργανώνει τρείς εκδηλώσεις στη Σπάρτη.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 5/10 και ώρα 8:30΄ μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Πιερρή με θέμα «Η Σπάρτη και ο Θάνατος. Από την Ιεροτελεστία του Φθινοπώρου στο Παρθένιο του Αλκμάνα». Η ομιλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης (Γκορτσολόγου 97), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μετά την ομιλία θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση.

Το Σάββατο 6/10 το βράδυ προγραμματίζεται συνάντηση για συζήτηση αναφορικά με «τον σταυρό της ανθρώπινης ύπαρξης». Θέμα της παρουσίασης του κ. Πιερρή είναι «Μελέτη Θανάτου». Η σύναξη θα γίνει στις 8:30΄ μμ του Σαββάτου, σε χώρο που θα προσδιοριστεί στην εκδήλωση της Παρασκευής. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, καλείται να επικοινωνήσει με τον κ. Πιερρή.

Την Κυριακή 7/10 το βράδυ, θα υπάρξει συνάντηση με θέμα «την εύρεση της “λεπτής αταρπού” μέσα από τους καταναγκασμούς της Μοίρας που είναι η λογική του Χρόνου, την ανακάλυψη του “πόρου” στον ποταμό του Γίγνεσθαι». Σε αντίστιξη προς την πρώτη ομιλία του, και με τον πλούτο της περισυλλογής από την δεύτερη συνάντηση, ο κ. Πιερρής θα διαπραγματευτεί το χαρμόσυνο άγγελμα  του Ελληνισμού: «Η Σπάρτη και η Αιωνιότητα». Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 8 το βράδυ σε τόπο που –επίσης- θα αποφασιστεί κατά τις προηγούμενες εκδηλώσεις. Οι συμμετέχοντες θα  απολαύσουν συμπόσιο και «θα σπονδοφορήσουν προς τις Χάριτες με συμποτικά θέματα».

Και σε αυτή την περίπτωση όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν χωριστά σε αυτήν την εκδήλωση ή στην τριάδα ολόκληρη, καλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Πιερρή.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών