Αποκαλυπτήρια για την προμελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης!

Σε ειδική εκδήλωση στο Διοικητήριο Λακωνίας

Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 16:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαλυπτήρια για την προμελέτη του νέου μουσείου Σπάρτης!

Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο Μουσείων έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» στη μουσειολογική προμελέτη καθώς και στο επικαιροποιημένο κτηριολογικό πρόγραμμα του νέου αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης. Η εξέλιξη αυτή έφερε ακόμα πιο κοντά την υλοποίηση ενός οράματος ετών που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής. Η έγκριση της μουσειολογικής προμελέτης αποτελεί προαπαιτούμενο για την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανέγερση του νέου μουσείου. Η σύνταξη μουσειολογικής-μουσειογραφικής μελέτης για το μουσείο, καθώς και η εποπτεία και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου, με τα οποία είναι επιφορτισμένο το Υπουργείο Πολιτισμού, είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Πλέον, η μουσειολογική προμελέτη του νέου μουσείου είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στο κοινό που εδώ και αρκετές δεκαετίες αναμένει καρτερικά να προκύψουν ουσιαστικά βήματα στο πολύκροτο θέμα. Η ΠΕ Λακωνίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας οργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης της προμελέτης, την Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 7:30΄ μμ στην αίθουσα «Λακώνων ποιητών» του Διοικητηρίου Λακωνίας, παρουσία της γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και της αντιπεριφερειάρχη Αδ. Τζανετέα.

Όπως αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων, η μουσειολογική προμελέτη συντάχθηκε προσφάτως στο πλαίσιο υποδειγματικής συνεργασίας του επιστημονικού προσωπικού της ΕΦΑ Λακωνίας και σχετικής ομάδας εργασίας υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ και υπεβλήθη προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα