Σκιές στην ομίχλη

Tου Γ. Ατσαβέ Με το Α΄ βραβείο Ποίησης της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών είχε την τύχη να τιμηθεί...
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σκιές στην ομίχλη

Tου Γ. Ατσαβέ
Με το Α΄ βραβείο Ποίησης της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών είχε την τύχη να τιμηθεί η προσφάτως εκδοθείσα ποιητική συλλογή του συμπολίτη μας Γεώργιου Ατσαβέ, που τιτλοφορείται «Σκιές στην Ομίχλη».

Το βιβλίο του έτυχε της θετικής κριτικής αντιμετώπισης επιφανών στοχαστών που αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή και, συγκεκριμένα, της προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας κ. Χρ. Βαρβέρη-Βάρρα, του τ. υπουργού κ. Β. Πολύδωρα και της γνωστής ποιήτριας κ. Παπαδαρατσάκη, οι οποίοι του απένειμαν τη διάκριση στο πλαίσιο των δράσεων για το 2011, έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμαντή (1851-1911).
Σύντομο βιογραφικό

Ο Γ. Ατσαβές γεννήθηκε στην Άρνα Λακωνίας το 1950. Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Άρνας και το 6ταξιο Γυμνάσιο Αρρένων Σπάρτης και στη συνέχεια σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια διορίστηκε στη Δ/θμια Εκπ/ση Λακωνίας.

Αναμείχθηκε από πολύ νωρίς στα κοινά και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό, πολιτιστικό, κοινωνικό, αλλά και πολιτικό γίγνεσθαι. Και σήμερα κατέχει καίριες θέσεις ως συνδικαλιστής και πολιτικό στέλεχος και αποτελεί ενεργό μέλος πολλών πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων. Άρθρα του δημοσιεύονται επανειλημμένα στον τοπικό -και όχι μόνο- τύπο.

Έχει πάρει μέρος με ποιήματά του σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει τιμηθεί με έξι Α΄ βραβεία ποίησης, καθώς και με πληθώρα άλλων διακρίσεων. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά, αλλά περιελήφθησαν και σε έγκυρες ποιητικές ανθολογίες. Είναι μέλος της ΔΕΕΛ και της Αμφικτυονίας Ελληνισμού (Θεσσαλονίκη) και έχει εκδόσει τρεις ποιητικές συλλογές, ενώ προς έκδοση βρίσκεται και η τέταρτη κατά σειρά.