Της σποράς της μαύρης όργωμα

Παρουσίαση βιβλίου στο παλαιό δημαρχείο
Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το βιβλίο «Της σποράς της μαύρης όργωμα» του Δημήτρη Γεωργά θα παρουσιαστεί στις 6 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου στη Σπάρτη.

Το βιβλίο που αποτελεί το πρώτο της τετραλογίας, εξελίσσεται στις αρχές του 18ου αιώνα στις περιοχές της Σπάρτης,  της Καλαμάτας, τους Πορταλιάνους, την Πάραθο και είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Λίγα λογια για τον συγγραφέα
Ο Γεωργάς Δημήτριος γεννήθηκε το 1953. Μεγάλωσε στις γειτονιές της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού. Ζει στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από Δημόσια Ακαδημία Εμπορικού ναυτικού.
Έγινε ένας από τους νεώτερους, πρώτους μηχανικούς, σε ηλικία 26 χρονών. Εργάσθηκε μέχρι το 1995 σε όλους τους τύπους των Εμπορικών πλοίων. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε ως αρχιμηχανικός, σε ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Το 2003 συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Κόκλα και έχει δυο παιδιά, τον Σέργιο και την Νεφέλη.
Το 2004 ξεκίνησε να γράφει και έχει ολοκληρώσει μία τετραλογία με γενικό τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί».Το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του με τίτλο « Της σποράς της μαύρης όργωμα» κυκλοφορεί, από το τέλος του 2008.Το 2ο με τίτλο «Δάκρυα διαμάντια», (2ο της τετραλογίας) κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριου του 2010.Όλο το έργο με γενικό τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί» είναι σαν ένα μυθιστόρημα, ο δε κορμός του στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, μέσα σε μια περίοδο από το 1860 - 1996.Κάθε βιβλίο είναι αυτοτελές, αλλά όλα μαζί τα ενώνει μια τριχιά μεταξοσκώληκα.