Παρουσίαση βιβλίου του Λ. Γρηγοράκου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 6/4 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών η παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή...
Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσίαση βιβλίου του Λ. Γρηγοράκου

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 6/4 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών η παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας και καθηγητή της Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου με θέμα «Το Κόστος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας».

Το βιβλίο παρουσίασαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Μίμης Ανδρουλάκης, ο βουλευτής ΝΔ, π. υφυπ. Υγείας και καθηγητής κ. Θαν. Γιαννόπουλος, ο βουλευτής Δημ. Αριστεράς κ. Θαν. Λεβέντης και ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κυρ. Σουλιώτης. Προλόγισε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας κ. Απόστολος Αρμαγανίδης, ενώ το συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» κ. Στέλιος Βραδέλης. 

Σ’ ένα βιβλίο με συνεκτικό περιεχόμενο, ο συγγραφέας πραγματεύεται εύστοχα ένα σπουδαίο ζήτημα της υγείας με αποχρώσεις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, επιστημονικές αλλά και πάνω απ’ όλα ανθρώπινες. Σκοπός του βιβλίου είναι να περιγραφεί και να αναδειχθεί αυτό που κάποια στιγμή καλείται να αντιμετωπίσει ο ασθενής αλλά και το κράτος, το κόστος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, το οποίο αποτελεί συνάρτηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε ευνομούμενες κοινωνίες και κράτη

Ιδιαίτερη τιμή στον συγγραφέα έκαναν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Υγειον. Περιφ. Πελοποννήσου κ. Παν. Γκούμας και κ. Γιαν. Λαουδιάς και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Νίκος Κουφός.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν υπουργοί, βουλευτές, καθηγητές, γιατροί, διοικητές Οργανισμών, συνάδελφοι και φίλοι του κ. Γρηγοράκου από όλες τις κομματικές παρατάξεις. Το βουλευτή και επιστήμονα τίμησαν με την παρουσία τους: ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, η Αν. υπουργός Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχ. Τιμοσίδης, οι υφυπουργοί Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη και κ. Γιάννης Κουτσούκος,  ο π. πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστ. Κακλαμάνης, οι π. υπουργοί Υγείας κ. Παρασκευάς Αυγερινός και κ. Κώστας Γείτονας και ο π. υπουργός Επικρατείας κ. Στέφ. Μανίκας.

Από το ΠΑΣΟΚ παρευρέθησαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Τόνια Αντωνίου, Άντζελα Γκερέκου, Μαρία Θεοχάρη, Μαρία Κυριακοπούλου, Κατ. Περλεπέ-Σηφουνάκη, Κατ. Φαρμάκη, Ευαγγ. Κουρουπάκη, Θαν. Τσούρας, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Ανδ. Μακρυπίδης, Μαν. Στρατάκης,  Δημ. Λιντζέρης, Εκτ. Νασιώκας, Γιάννης Βλατής, Λάμπρος Μίχος, Νάσος Αλευράς, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πυθ. Βαρδίκος, Κώστας Κάτσουρας, Παν. Κουρουμπλής, Κώστας Σπηλιόπουλος, Νικ. Σαλαγιάννης, Νίκος Τσώνης, Βασ. Τόγιας, Παντ. Ασπραδάκης, Χρήστος Χάιδος, Ευτ. Δαμιανάκης, Παναγ. Δημητρουλόπουλος, Παύλος Στασινός, Άγγελος Τόλκας, κ.ά. 

Από τη Νέα Δημοκρατία οι βουλευτές: κ. Φωτ. Πιπιλή, κ. Γρηγ. Αποστολάκος, κ. Θαν. Δαβάκης, κ. Κων. Τσιάρας, κ. Γιώργος Βαγιωνάς, κ. Παν. Μελάς κ. ά. Επίσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδ. Δρίτσας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ. Σοφία Σακοράφα και κ. Βαγγ. Παπαχρήστος, ο π.αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Παν. Κρητικός και οι π. βουλευτές κ. Λάζαρος Λωτίδης και κ. Θάνος Ασκητής.

Εκεί ήταν και οι διευθυντές του υπουργείου Υγείας, διοικητές Ασφαλιστικών Ταμείων, διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών, διοικητές Νοσοκομείων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πρυτάνεις, καθηγητές πανεπιστημίου και γιατροί.