«Το λιμάνι της Χάβρας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου

Με μια ακόμα πολυβραβευμένη ταινία συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου, αύριο Παρασκευή 1 και μεθαύριο, Σάββατο 2/3. «Το...
Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2013 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Το λιμάνι της Χάβρας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου
Με μια ακόμα πολυβραβευμένη ταινία συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου, αύριο Παρασκευή 1 και μεθαύριο, Σάββατο 2/3.
 «Το λιμάνι της Χάβρας», που έχει αποσπάσει βραβείο FIPRESCI και Εύφημο Μνεία από την Οικουμενική Επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών 2011, θα προβληθεί στις 9 το βράδυ, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Χωσιαρίου (13ο χλμ Γυθείου-Αρεόπολης).
«Ο Μαρσέλ Μαρξ, πρώην συγγραφέας και πολύ γνωστός αντικομφορμιστής, έχει αποσυρθεί σε εθελοντική εξορία στο λιμάνι της πόλης της Χάβρης, όπου νιώθει ότι έχει φτάσει σε μια στενότερη επικοινωνία με τον λαό που υπηρέτησε αξιοπρεπώς, αλλά χωρίς αντίκρισμα. Έθαψε τα όνειρά του για μια λογοτεχνική επανάσταση και ζει ευτυχισμένα στο τρίγωνο του αγαπημένου του μπαρ, της εργασίας, και της συζύγου του, Αρλέτι, όταν ξαφνικά η μοίρα πετάει στο δρόμο του έναν ανήλικο μετανάστη από την σκοτεινή Αφρική. Η Αρλέτι ταυτόχρονα αρρωσταίνει σοβαρά και πέφτει στο κρεβάτι, ενώ ο Μαρσέλ για άλλη μια φορά πρέπει να σταθεί όρθιος στον τοίχο της ανθρώπινης αδιαφορίας με μόνο όπλο του την έμφυτη αισιοδοξία και την ακλόνητη αλληλεγγύη. Όμως, εναντίον του βρίσκεται ο συνταγματικός μηχανισμός της πολιτείας που κυβερνά τυφλά και που εκπροσωπείται από την αστυνομία, η οποία από στιγμή σε στιγμή πλησιάζει τον μικρό πρόσφυγα».
Περισσότερες πληροφορίες για τη Λέσχη και την ταινία, στο klg.gr.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος