«Χορού Ένστικτο»

Το πρώτο βιβλίο του λάκωνα Σταύρου Καλαματιανού
Τρίτη, 26 Ιούνιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Χορού Ένστικτο»
Με τίτλο «Χορού Ένστικτο» κυκλοφορεί το βιβλίο ιστορίας του χορού, του Σταύρου Καλαματιανού. Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο ιστορίας χορού σε μια πρώτη έκδοση 512 έγχρωμων σελίδων, με ιστορικές αναδρομές για το χορό από την εποχή του πρωτόγονου ανθρώπου. Ερευνά το γιατί ο άνθρωπος χόρεψε, την σημασία και τις έννοιες του χορού...μελετά τον χορό στην Αρχαία Ελλάδα, στην Ευρώπη, μέχρι το σήμερα. Το βιβλίο αναφέρεται κατ εξοχήν στους ελληνικούς και σε όλους τους ευρωπαϊκούς και λάτιν χορούς, παραθέτοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τη στιγμή δημιουργίας τους και όχι από τη στιγμή που γίνονται ευρέως γνωστοί στο ευρύ κοινό και κοινωνικά αποδεκτοί.
Ο συγγραφέας μέσα στα 32 κεφάλαια του βιβλίου παραθέτει άγνωστες πτυχές για τη δημιουργία και εξέλιξη περισσοτέρων από 80 χορών και αφιερώνει ένα κεφάλαιο σε προσωπικότητες αυτής της τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ένα βιβλίο που δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη γνώση από τον αναγνώστη παρά μόνο την αγάπη του για το χορό και την ιστορία. Ο ιδιαίτερος, σχεδόν «μυθιστορηματικός» τρόπος γραφής του, το κάνει ιδανικό τόσο για ερασιτέχνες και για επαγγελματίες του χορού όσο και για απλούς αναγνώστες.
Διάθεση από την ιστοσελίδα www.dance-instinct.gr και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στις Αιγιές Γυθείου Λακωνίας. Το 1986 ασχολείται για πρώτη φορά με το χορό, στον τόπο καταγωγής του, ξεκινώντας με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Το 1987 έρχεται στην Αθήνα για σπουδές στους Η/Υ, ενώ παράλληλα ακολουθεί επαγγελματική εκπαίδευση σε Ballroom χορούς. Παράλληλα με τις σπουδές του, του δίνεται η ευκαιρία να εργαστεί ως χορευτής και πολύ σύντομα και ως δάσκαλος χορού. Η αγάπη του για τον χορό, τον οδηγεί στο εξωτερικό να παρακολουθεί επαγγελματικά σεμινάρια χορού. Το ένστικτό του τον οδήγησε σωστά. Γίνεται γνωστός στο χώρο και άνοιξε τη δική του σχολή χορού. Ταυτόχρονα, παθιάζεται όλο και περισσότερο και ασχολείται ενεργά με τον αθλητικό χορό, γεγονός που του έφερε συνεχείς διακρίσεις στο χώρο αυτό. Έτσι ξεκινά καριέρα και ως προπονητής αθλητικού χορού. Η αγάπη του για ότι σχετίζεται με τον χορό, τον κάνει να φαντάζεται, να εμπνέεται και να δημιουργεί, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα να βρεθεί να ασχολείται με το σενάριο και την σκηνοθεσία χορευτικών παραστάσεων.
Καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, εκπροσώπησε τη χώρα μας σε αθλητικούς αγώνες χορού, σαν αθλητής αλλά και σαν προπονητής, έχει σκηνοθετήσει αρκετά μουσικά προγράμματα, συνεργάστηκε  για μια 10ετία με την τηλεόραση, με πολλές σχολές χορού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με δημοτικά θέατρα και πολιτιστικούς συλλόγους, ανέβασε χορευτικές παραστάσεις, με κορυφαία την παράσταση «Μαθήματα Ιστορίας» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης... Ο ίδιος αποφεύγει να αναφερθεί εκτενώς στην επαγγελματική του καριέρα. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti