Παρουσιάστηκε στο Γύθειο το βιβλίο του Ν. Κουφού

«Ελιά και Λάδι, Ιστορία, Λαογραφία και Συμβολισμός»

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2022 12:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκε στο Γύθειο το βιβλίο του Ν. Κουφού


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε τo Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο, το βιβλίο «Ελιά και Λάδι, Ιστορία, Λαογραφία και Συμβολισμός» του συγγραφέα Νίκου Ι. Κουφού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμβολή και την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας Λακωνίας, που είναι από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στη χώρα μας κατά το έτος 1915 και ο μοναδικός που λειτουργεί συνεχώς από τότε μέχρι σήμερα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Γύθειο, την εκδήλωση συντόνισε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Απόστολος Χριστοδουλάκος. Για το βιβλίο μίλησαν, η Νάγια Λεων. Γρηγοράκου (δικηγόρος Αθηνών LLM. στο Ναυτικό Δίκαιο, LLM στο Διεθνές Δίκαιο, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιώς) και η Νέλλη Λαγάκου (τέως σχολικός σύμβουλος – λογοτέχνης).

Ο συγγραφέας Νικόλαος Κουφός, στη δική του ομιλία, παρουσίασε ομαδικές μαθητικές εργασίες, με θέμα την ελιά και το λάδι, που είχαν γίνει σε σχολεία του Γυθείου και της Μάνης, κατά την περίοδο που ο ίδιος ήταν σχολικός σύμβουλος στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Γυθείου (2002 – 2006). Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ιστορία, αλλά και τη σημερινή πλούσια δραστηριότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας Λακωνίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Παναγιώτης Τσιριγώτης, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, Ηλίας Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας Λακωνίας, Γεώργιος Καπασούρης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο τελευταίος δήμαρχος Γυθείου, Συμεών Χατζηχαραλάμπους, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης, κ. Χρυσοστόμου Γ΄ ο αιδεσιμολογιώτατος ιερέας, Σπυρίδων Κοτσαμπασάκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ως δώρα, φιάλες με ελαιόλαδο, προσφορά του Συνεταιρισμού Πετρίνας, καθώς και αρωματικά σαπουνάκια και βαλσαμόλαδο, προσφορά της Αμαλίας Ροζάκη από την Πετρίνα, τα οποία είχε παρασκευάσει η ίδια, με δικό της ελαιόλαδο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti