Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ο 16χρονος Π. Δρακόπουλος από τη Μονεμβασιά!

Εύσημα του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

Τετάρτη, 18 Μάιος 2022 16:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ο 16χρονος Π. Δρακόπουλος από τη Μονεμβασιά!

Με ένα σύνολο εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουλίου, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου δίνει το «παρών» στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, δίνει βήμα στη νέα γενιά, συμπράττοντας με δύο ανερχόμενους νεαρούς σολίστ, σε ένα άκρως ρομαντικό πρόγραμμα.

Η  χαρισματική 14χρονη βιολίστρια Έλα Καλλίδη θα ερμηνεύσει τις τσιγγάνικες μελωδίες του Πάμπλο Ντε Σαρασάτε και το «Τσιγγάνα» του Μωρίς Ραβέλ, ενώ ο εκπληκτικός 16χρονος πιανίστας του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, με καταγωγή από τη Μονεμβασιά, Παναγιώτης Δρακόπουλος θα ερμηνεύσει το 1ο Κοντσέρτο για πιάνο του Φράντς Λιστ, ένα πολύ απαιτητικό έργο, τόσο συναισθηματικά όσο και τεχνικά.

Πρόγραμμα συναυλιών
- Πέμπτη 12/5, 20:30 - Λευκωσία (Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου)
- Παρασκευή 13/5, 20:30 - Λάρνακα (Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας)

Εθνικό Ωδείο Σπάρτης:
«Χαιρετίζουμε θερμά μια καθοριστική εκδήλωση
πολιτιστικού περιεχομένου και διεθνούς ακτινοβολίας»
Με ανακοίνωσή του το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης χαιρετίζει τη συμμετοχή του Παναγιώτη Δρακόπουλου σε αυτή τη διεθνούς ακτινοβολίας εκδήλωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι διευθυντές Κυριακή Χελιώτη και Σπύρος Παυλάκης, εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες: «Στην πρόεδρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, αλλά και σπουδαία πιανίστα και άνθρωπο κυρία Έλενα Μουζάλα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τον μαέστρο Γιώργο Κουντούρη που με γενναιοδωρία δίνουν βήμα στη νέα γενιά, συμπράττοντας στη συναυλία αυτή με δύο ανερχόμενoυς νεαρούς σολίστ: τη χαρισματική 14-χρονη βιολονίστα Έλα Καλλίδη και τον εκπληκτικό 16-χρονο πιανίστα Παναγιώτη Δρακόπουλο.

Στο Εθνικό Ωδείο και στη γενική μας διευθύντρια κυρία Χαρά Καλομοίρη, καθώς και στον καλλιτεχνικό διευθυντή μας κύριο Περικλή Κούκο. Το Εθνικό Ωδείο που φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του, του εθνικού Έλληνα συνθέτη και εθνικού μουσικοπαιδαγωγού Μανώλη Καλομοίρη, που χάρη σε αυτόν και στους διευθυντές του μέχρι σήμερα η μουσική μάθηση έγινε κτήμα του καθενός σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ακατάλυτο σύμβολο που όλοι μας αντλούμε τη δύναμη για να προχωρούμε ολοένα προς το καλύτερο.

Στη λαμπρή καθηγήτρια Μαρία Βελμάχου, που με την γόνιμη καθοδήγησή της μας κάνει να νοιώθουμε χαρά και περηφάνια για τα αποτελέσματα στις επιτυχίες  των σπουδαστών της αλλά και στις δόξες των διπλωματούχων αποφοίτων, όπως ο Παναγιώτης Δρακόπουλος», τον οποίο το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης συγχαίρει για το ήθος και το ταλέντο του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί τo ζωντανό παράδειγμα  πως η επιμονή, υπομονή και το μεράκι μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία».

Εξάλλου, το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης επισημαίνει πως «συνεχίζει τη φετινή σχολική χρονιά με δράσεις που μας επιτρέπουν να ατενίζουμε με όλο και  μεγαλύτερη εμπιστοσύνη το μέλλον, τη νέα εικοσαετία. Με την πεποίθηση πως, τόσο οι πολύτιμοι συνεργάτες μας όσο και εμείς, θα συνεχίσουμε την ωραία σταδιοδρομία του ωδείου μας. Με την ίδια πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά μας είμεθα βέβαιοι πως το νέο σχολικό έτος το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης με όλα του τα καλλιτεχνικά στοιχεία, αλλά και με νέους πολύτιμους συνεργάτες θα τραβήξει το δρόμο του και θα παρουσιάσει εκπλήξεις στην εξέλιξή του».


με πληροφορίες από monemvasianews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti