Σπαρτιάτης ο δημοφιλέστερος νέος συνθέτης στον κόσμο

Τον Χρ. Χριστοδούλου ανέδειξε το «Spotify»

Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2022 16:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπαρτιάτης ο δημοφιλέστερος νέος συνθέτης στον κόσμο

Σε μια χώρα όπου οι καλλιτέχνες είναι σχεδόν αόρατοι, υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που καταφέρνουν να επιβιώνουν κόντρα σε κάθε δυσκολία. Άνθρωποι που κυνηγούν το αντισυμβατικό όνειρό τους και τα καταφέρνουν μια χαρά. Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Χριστοδούλου (Chris Christodoulou), ο οποίος είχε όνειρο να γράφει μουσική για video games και τελικά το έκανε πραγματικότητα. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη και έπειτα από σπουδές στο εξωτερικό αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο Χρήστος, ίσως είναι ο μόνος Έλληνας μουσικός που μπορεί να ισχυριστεί ότι ζει μια άνετη ζωή, δημιουργώντας soundtracks για video games. 

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, σύμφωνα με το Spotify, μετράει γύρω στις 11,4 εκατομμύρια ακροάσεις από 149 διαφορετικές χώρες, νούμερα που δεν έχει φθάσει κανένας άλλος στο είδος του. 

Όπως εξήγησε στο «Αθηνόραμα», γνωρίζει καλά πως όλο αυτό βασίζεται στα βιντεοπαιχνίδια και πως η απήχηση οφείλεται κυρίως στην παντοδυναμία της Αμερικής λόγω της τεράστιας βιομηχανίας του gaming και της έντονης καταναλωτικής κουλτούρας. 

Ακολουθούν η Γαλλία, η Βρετανία· ο Καναδάς, η Γερμανία κι από εκεί και πέρα, κάποιες από τις σκανδιναβικές χώρες, όπως εξηγεί. Μέσω Spotify η δουλειά του «περνάει» σε 15 διαφορετικές πλατφόρμες. 

Παρ’ όλα αυτά, το όνειρο του Χρήστου είναι η παραγωγή ενός δίσκου αφιερωμένου στον τόπο καταγωγής του, τη Σπάρτη, ο οποίος να αρθρώνεται σε 4 διαφορετικά μέρη: τραγούδια για το βουνό (για τον Ταΰγετο), τραγούδια για τον ποταμό (για τον Ευρώτα), τραγούδια για το πορτοκάλι και την ελιά, με συνθέσεις επηρεασμένες από τις παραδοσιακές μελωδίες της περιοχής και τα πανηγύρια της. Ως τώρα ο Χρήστος Χριστοδούλου έχει γράψει  από μουσική δωματίου και καθαρό heavy metal έως ηλεκτρονικά και electro-rock, μέχρι και EDM ή κάτι που προσεγγίζει στο hip hop.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti