Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Πειρατές στη Μεσόγειο» του Γ. Μπόνου

Tzakas
Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2022 12:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κυκλοφόρησε το  βιβλίο «Πειρατές στη Μεσόγειο» του Γ. Μπόνου

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή», το νέο βιβλίο του Γεωργίου Χρ. Μπόνου με τίτλο «Πειρατές στη Μεσόγειο» (επίμετρο: Η σφαγή στο Δήλεσι).
  Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη και κάθε μέρος περιλαμβάνει ορισμένα θέματα:
-  Στο πρώτο μέρος εξετάζεται η πειρατεία ως φαινόμενο διαχρονικό και γίνεται αναφορά στην πειρατεία στη θάλασσα και στους Έλληνες πειρατές κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, και ιδιαίτερα κατά τους δύο τελευταίους αιώνες.
-  Στο δεύτερο μέρος ερευνάται η δραστηριότητα των πειρατών στη Μάνη, στις Βατικιώτικες θάλασσες, στον Κάβο Μαλιά, στα Κύθηρα και στην Κύπρο.
-  Στο τρίτο μέρος ερευνάται η πειρατεία στη λαϊκή παράδοση, όπως την παρουσιάζει ο λαογράφος καθηγητής Στ. Ήμελλος, καθώς και η επίδρασή της στον τρόπο ζωής των Ελλήνων και ιδιαίτερα των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.
-  Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της εργασίας περιγράφονται και «προβάλλονται» οι περιβόητοι πειρατές αδελφοί Μπαρμπαρόσσα, Ορούτς ή Αρούτζ και Χαϊρεντίν, καθώς και ο πλέον γνωστός στη Μάνη, και όχι μόνο, Γερακάρης Λυμπεράκης.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας Γεώργιος Χρ. Μπόνος, «κλείνουμε το βιβλίο με ένα επίμετρο που αναφέρεται σε ένα γεγονός που συντάραξε ολόκληρη την τότε ελληνική κοινωνία, αλλά και τη διεθνή κοινότητα: τη ληστεία και την αποτρόπαιη σφαγή επιφανών ξένων εκδρομέων στο Δήλεσι το 1870. Ο αντίκτυπος αυτής της σφαγής οδήγησε ακόμη και σε παραίτηση την κυβέρνηση της χώρας. Το περιστατικό αυτό θεωρήσαμε καλό να περιληφθεί στο βιβλίο, γιατί δίνει το γενικότερο πλαίσιο της παρανομίας που επικρατούσε εκείνη την εποχή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti