Open call για το 2ο Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2022 16:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Open call για το 2ο Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες για δημιουργία έργου τέχνης με χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη ανακοινώνει open call για καλλιτέχνες για την απονομή του 2ου Βραβείου Τέχνης.
Το Βραβείο Τέχνης του Ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη στοχεύει στην προβολή και οικονομική υποστήριξη του έργου σύγχρονων καλλιτεχνών. Προσφέρει την ευκαιρία για δημιουργία ενός site specific έργου που όχι μόνο θα γίνει μέρος της συλλογής του Ιδρύματος και θα παραμείνει σε μόνιμη έκθεση στο Sculpture Garden του ξενοδοχείου Minos Beach art hotel (Άγιος Νικόλαος Κρήτης) αλλά θα ενταχθεί και σε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Η αγάπη για την τέχνη και η ανάγκη για συνένωση πολιτισμού και φιλοξενίας είναι οι κινητήριες δυνάμεις που έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του Sculpture Garden, προσδίδοντας στο Minos Beach art hotel τη διακριτή ταυτότητα ενός χώρου όχι μόνο έκθεσης αλλά και παραγωγής τέχνης. Tο ξενοδοχείο έχει φιλοξενήσει τρία Συμπόσια Τέχνης με καλεσμένους καλλιτέχνες και ομιλητές από όλο τον κόσμο, πληθώρα ομαδικών και ατομικών εκθέσεων καθώς και δύο site specific εγκαταστάσεις.

Tο Sculpture Garden του Minos Beach art hotel αποτελεί ταυτόχρονα ξεχωριστή οντότητα και αναπόσπαστο κομμάτι του συγκεκριμένου τόπου, φιλοξενώντας περισσότερα από 50 έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο σε μόνιμη έκθεση. Ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί, εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ, θα δει το έργο του να εντάσσεται σε μια συλλογή που χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή πληθώρα καλλιτεχνικών και αισθητικών προσεγγίσεων και αποτελεί παράθυρο στην πολυμορφία και τον πλουραλισμό των πειραματισμών από τα τέλη του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Οι αιτήσεις, η προθεσμία για τις οποίες λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2022, θα πρέπει να αφορούν έργο το οποίο μπορεί να εκτεθεί σε υπαίθριο χώρο και να είναι site specific, δηλαδή να λαμβάνει υπόψη του τον συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο του Sculpture Garden στο Minos Beach art hotel. Αφορά κυρίως (χωρίς όμως να περιορίζεται) έργα μεγάλων διαστάσεων από ανθεκτικά υλικά σχεδιασμένα να αποτελούν μέρος του διαμορφωμένου περιβάλλοντός τους, όπως γλυπτά, εγκαταστάσεις, ηχητικές εγκαταστάσεις και έργα που σχετίζονται με καλλιτεχνική πρακτική βασισμένη στο χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.gnamamidakisfoundation.org/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos/

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti