«Σ’ ευχαριστώ Καρκίνε»: Παρουσιάζεται το βιβλίου του Δ. Αλειφερόπουλου

το Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2021 09:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σ’ ευχαριστώ Καρκίνε»: Παρουσιάζεται το βιβλίου του Δ. Αλειφερόπουλου

Μια ιστορία παρμένη από την πραγματική ζωή, άλλοτε τρυφερή, ρομαντική και ονειροπόλα και άλλοτε σκληρή, αμείλικτη και αδυσώπητη. Μια ιστορία όπου αληθινά γεγονότα και προσωπικά βιώματα αναμιγνύονται γλυκά με μυθοπλασία και μεταφυσικές αναζητήσεις, θα ξετυλιχθεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπαρτιάτη Δημήτρη Αλειφερόπουλου με τίτλο: «Σ’ ευχαριστώ Καρκίνε».

Η παρουσίαση του βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τον Covid-19, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στις 5:00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο κεντρικός ήρωας, ο επιτυχημένος γιατρός Οδυσσέας Ευόρας, χτυπημένος ξαφνικά από τον καρκίνο στην κορύφωση της καριέρας του, μετεωρίζεται ανάμεσα στο σκληρό παρόν με πολύ πιθανό έναν επικείμενο θάνατο, και στο μακρινό παρελθόν, στους υπέροχους γονείς του, στα όμορφα παιδικά χρόνια της ξεγνοιασιάς, στα ρομαντικά εφηβικά και νεανικά χρόνια του έρωτα.

Σε αυτό το γοητευτικό οδοιπορικό μέσα στο χρόνο, ο Οδυσσέας νιώθει την ανίκητη ανάγκη να κάνει χωρίς να κρύβεται, από τη μία μεριά σκληρές ενδοσκοπήσεις και καταδύσεις στα κατάβαθα της ψυχής του εκεί που ποτέ μέχρι τότε δεν είχε φτάσει, και από την άλλη να κάνει ειλικρινείς απολογισμούς των πεπραγμένων του.

Όμως συγχρόνως, το οδοιπορικό γίνεται και μια υπέροχη πτήση όπου, ο Οδυσσέας θυμάται με ευγνωμοσύνη πόσο τυχερός και ευλογημένος υπήρξε στη ζωή του γιατί είχε ζήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή με πολλές διακρίσεις και καταξιώσεις, αλλά και πολλές περιπέτειες και εμπειρίες που δεν τον άφησαν ποτέ να πλήξει.

Και κυρίως είχε αγαπήσει πολύ και είχε αγαπηθεί πολύ περισσότερο.
Και τέλος, μένοντας στο «Καθαρτήριο» για τουλάχιστον πέντε χρόνια όπου σχεδόν «στοίχειωσε», και αφού ανακάλεσε και αξιολόγησε τις ανθρώπινες αξίες και απαξίες και τις θρησκευτικές και κοινωνικές συμβάσεις, στέκεται ξανά στα πόδια του, μαζεύει τα κομμάτια της ζωής του, «αυτομαστιγώνεται» αλύπητα και μετά εξηγεί de profundis γιατί νιώθει την ανάγκη να πει ξεκάθαρα και χωρίς φόβο: «Σ’ ευχαριστώ καρκίνε».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti