Δωρεά βιβλίων για την Αλεξάνδρεια στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Από την Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 13:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δωρεά βιβλίων για την Αλεξάνδρεια στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Τη δωρεά δύο βιβλίων του Δρ Hussien Soliman στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ανακοίνωσε στο βιβλιόφιλο κοινό της Σπάρτης, η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών.
Οι τίτλοι και τα βασικά στοιχεία των προαναφερθέντων βιβλίων του κ. Soliman, Καθηγητή Ιστορίας της Ισλαμικής Φιλοσοφίας στο Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας και Διευθυντή Ακαδημαϊκών Ερευνών του Μουσείου Χειρογράφων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, έχουν ως εξής:

Α) The Late School of Alexandria and its Influence on Islamic Philosophical Heritage (1) “Ammonius son of Hermias and His Influence on the Philosophy of Al-Faradi”
Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας – Κέντρο Χειρογράφων
ISBN: 978-977-452-330-1

Β) The Late School of Alexandria and its Influence on Islamic Philosophical Heritage (2) “Simplicius and His Imfluence on Avicenna’s Metaphysics”
Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας – Κέντρο Χειρογράφων
ISBN: 978-977-452-441-3

Σημειώνεται πως τα βιβλία είναι γραμμένα εξ’ ολοκλήρου στα αραβικά, με την εισαγωγή αυτών να είναι γραμμένη στα αγγλικά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti