«Μια προσεδάφιση στον Άρη»

Από το V.lab της Βαμβακούς

Παρασκευή, 21 Μάιος 2021 12:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μια προσεδάφιση στον Άρη»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο δύσκολη διαδικασία είναι η προσεδάφιση σε ένα συγκεκριμένο σημείο του Φεγγαριού, του Άρη ή άλλου πλανήτη; Πόσοι υπολογισμοί πρέπει να γίνουν; Η νέα αποστολή της NASA στον Άρη είναι γεγονός. Από τις 19 Φεβρουαρίου 2021, το ρομποτικό όχημα «Mars 2020 Perseverance» προσεδαφίστηκε στον “κόκκινο” πλανήτη. Το εξάτροχο ρόβερ μεγέθους SUV, γνωστό και με το παρατσούκλι «Πέρσι», διαθέτει τα πιο εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ικανά για φιλόδοξα πειράματα, αποτελώντας το πιο εξελιγμένο εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει ποτέ σταλεί σε άλλο ουράνιο σώμα. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ακρίβεια και συντονισμός; Με εργαλεία την φαντασία, την εφευρετικότητα, τη συνεργασία και τις πολλές δοκιμές, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μέσα στο σπίτι μας μία προσομοίωση της διαδικασίας προσεδάφισης.

Και όλα αυτά σε ένα ακόμη πρόγραμμα του V.Lab που υλοποιεί η «Vamvakou Revival» (ομάδα «Αναβίωσης της Βαμβακούς») σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα/Γείτονα) την Κυριακή 23/5 στις 12:00 μμ.

Τον σχεδιασμό και υλοποίηση του εργαστηρίου έχει αναλάβει η Ειρήνη Πολίτη, εκπαιδευτικός  D&T του STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα/Γείτονα) και είναι κατάλληλο για μαθητές Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό και απαιτείται προκράτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της «Vamvakou Revival».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti