Ο «Γαστρονόμος» κάνει Πάσχα στον Μοριά

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021 13:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο «Γαστρονόμος» κάνει Πάσχα στον Μοριά

 

Στο τεύχος Απριλίου του «Γαστρονόμου», που κυκλοφορεί στις 18/4 με την «Καθημερινή», περνάμε «το αυλάκι» και διανύουμε την Πελοπόννησο απ’ άκρη σ’ άκρη για να καταγράψουμε την πλούσια ανοιξιάτικη και πασχαλινή κουζίνα της.

Σε ένα πυκνό οδοιπορικό 10 ημερών ανεβήκαμε σε βουνά κι αγναντέψαμε 4 θάλασσες, μπήκαμε σε καστροπολιτείες, σε χωριατόσπιτα κι αυλές και μάθαμε τον Μοριά από πρώτο χέρι. Τι παράγει, τι μαγειρεύει και πώς το μαγειρεύει. Συλλέξαμε συνταγές σπαρταριστές, ανθεκτικές στον χρόνο, που σιγοβράζουν ακόμα στις κατσαρόλες των ντόπιων, κειμήλια που πρέπει να διασωθούν.

Η περήφανη Τσακώνισσα του εξωφύλλου, η Ελένη Μάνου, πόζαρε για ώρες σε πολλές και διάφορες τοποθεσίες του Λεωνιδίου, φορώντας τη λαμπρή, την επίσημη, παραδοσιακή φορεσιά του τόπου της και κρατώντας στην αγκαλιά της το Λαμπρόψωμο που έπλασε ειδικά για την περίσταση ο Σπαρτιάτης αρτοποιός Νίκος Μάζης.

Στις σελίδες του περιοδικού θα δούμε και ένα εκτενές αφιέρωμα στις ομορφιές της Λακωνικής γης αλλά και στις παραδοσιακές της συνταγές.

Ο Σπαρτιάτης αρτοποιός Νίκος Μάζης, εντυπωσιάζει για ακόμα μια φορά με τα αρτοδημιουργήματά του κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Ο «γητευτής της μάζας» παραδίδει μαθήματα πατριδογνωσίας και γαστρονομικής παράδοσης. Μάς δείχνει πώς πλέκονται οι Λαμπροκολούρες, πώς τηγανίζονται τα λαλάγγια και πως φτιάχνεται το περίφημο, αρωματικό Πασχαλόψωμο.

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti