«Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις για γονείς»

Δράση για γονείς που θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά τους

Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2020 17:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις για γονείς»

Τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις για την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την ενεργοποίηση γονέων και κηδεμόνων γύρω από θέματα σεξουαλικότητας.
Εκεί που οι γονείς νιώθουν πως δυσκολεύονται να μιλήσουν στα παιδιά τους, ένας ειλικρινής, σύγχρονος και επιστημονικός διάλογος ξεκινά. Ένα δωρεάν webinar (παρουσίαση), δημιουργημένο από το Ίδρυμα Ωνάση για τη σεξουαλική ανάπτυξη των νέων, τη διαμόρφωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας, το φύλο, τη σωματική και την ψυχική υγειά τους και, τελικά, την ευτυχία και τις σχέσεις με τους άλλους, αλλά και με τους ίδιους τους γονείς τους.
 
Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να μιλήσουν στα παιδιά τους για όλα τα θέματα που ορίζουν τη σεξουαλική αγωγή, ενώ έχουν και οι ίδιοι ανάγκη να βρουν τις σωστές λέξεις για κάθε θέμα. Από ζητήματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και το φύλο μέχρι τη σεξουαλικότητα, από την έννοια των διαπροσωπικών σχέσεων μέχρι την αυτοεικόνα των νέων, όλα τα θέματα προσεγγίζονται επιστημονικά και απλά μέσα στο νέο webinar με θέμα «Σεξουαλική αγωγή και διαπροσωπικές σχέσεις για γονείς», το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τους γονείς που θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά τους που μεγαλώνουν.
 
Οι τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις, από 30 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου, θα αγγίξουν τα θέματα που θα φέρνουν οι ίδιοι οι γονείς, βάζοντας σε προτεραιότητα την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών, ενώ θα βοηθήσουν τους ίδιους να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους χωρίς ντροπή ή φόβο. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, συζητήσεις, συμβουλές, blog, παρουσιάσεις, βίντεο και εκπαιδευτικά υλικά, οι γονείς ενεργοποιούνται, ώστε πρώτα να σταθούν αναστοχαστικά και κριτικά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και, ύστερα, να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες συζήτησης και επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια για τα θέματα σεξουαλικότητας που τους απασχολούν.

Συντελεστές:
- Μαργαρίτα Γερούκη (PhD, πρώην σχολική σύμβουλος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου στο Πανεπιστήμιο Jyväskylä – Φινλανδία)
- Χριστίνα Ρασιδάκη (MSc, ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών)

Ημερομηνίες & ώρες: Δευτέρες 30 Νοεμβρίου και 7, 14 & 21 Δεκεμβρίου 2020 | 18:00-19:30
Διάρκεια: 4 ψηφιακές συναντήσεις (webinars), 1,5 ώρας η καθεμία (https://www.onassis.org/el/whats-on/webinar-sex-education-and-interpersonal-relationships-for-parents)
Απευθύνεται σε: Γονείς και κηδεμόνες παιδιών και εφήβων
Πληροφορίες – κρατήσεις: 213 0178002
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος