Παρουσιάζονται βιβλία του Κροκεάτη Π. Ζαμπέλη στη Σπάρτη

Τρίτη, 03 Μάρτιος 2020 16:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάζονται βιβλία του Κροκεάτη Π. Ζαμπέλη στη Σπάρτη

Η παρουσίαση τριών βιβλίων του Παναγιώτη Ζαμπέλη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 6:00 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης).

Για τα βιβλία με τίτλους «Ύμνος στο φιλόσοφο Δημήτρη Λιαντίνη», «Το εγχειρίδιο του Εμφυλίου» και «Αναπολώντας τον Σείριο και τον Ακρούξ. (Η ζωή μου στα καράβια)», αλλά και τη ζωή του συγγραφέα θα μιλήσει η φιλόλογος κ. Κωνσταντίνα Κώτσινα-Λέκκα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Παναγιώτη Δ. Ζαμπέλης γεννήθηκε το 1947 στις Κροκεές Λακωνίας. Ο πατέρας του ήταν αγγειοπλάστης, ενώ δυστυχώς έχασε τη μητέρα του σε πολύ μικρή ηλικία. Η δεύτερη σύζυγος του πατέρα του, στάθηκε υποδειγματική μητέρα στο πλευρό του και τον μεγάλωσε με αρχές και αξίες. Φοίτησε στο  Δημοτικό και Γυμνάσιο Κροκεών, όντας επιμελής και άριστος μαθητής. Στις εξετάσεις του 1965 πέτυχε με την πρώτη φορά στην Ακαδημία Τριπόλεως, από όπου και αποφοίτησε κανονικά.

Δεν άσκησε ποτέ το λειτούργημα του δασκάλου, αντιθέτως εργάστηκε σαν ναυτικός σε ποντοπόρα καράβια.

Είναι παντρεμένος με την Αλέκα Ζαμπέλη με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Δημήτρη, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Ο Π. Ζαμπέλης έχει εκδώσει μέχρι σήμερα πέντε βιβλία, ενώ αντλεί την έμπνευσή του από τους κοινωνικούς προβληματισμούς που τον ταλανίζουν.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti