«Τα στιβάνια του παππού» έρχονται στη Σπάρτη

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μεγαλακάκη

Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020 13:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τα στιβάνια του παππού» έρχονται στη Σπάρτη

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στις 6:30 μ.μ. στην Πνευματική Εστία Σπάρτης, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του καταξιωμένου ερευνητή και δασκάλου κρητικών χορών κ. Γιάννη Μεγαλακάκη με τίτλο «Τα στιβάνια του παππού».
Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο συγγραφέας και φιλόλογος κ. Χάρης Βασιλάκος, ενώ για το παραμύθι θα μιλήσουν ο Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας κ. Γιάννης Σαϊτάκης και ο συγγραφέας κ. Γιάννης Μεγαλακάκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τα βασικά μηνύματα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας μέσα από το παραμύθι του, είναι η διαχρονική αξία του ελληνικού πολιτισμού και πως οι σύγχρονοι Έλληνες αλλά και οι μελλοντικές γενιές πρέπει να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον πολιτισμό μας. Τα ονόματα των ηρώων είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της Κρήτης, ενώ ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαίες προσωπικότητες της Μεγαλονήσου. Ο μικρός Βιτσέντζος ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού θα καταλάβει μέσα από τα στιβάνια ( κρητικές ανδρικές μπότες ) την αξία του πολιτισμού που εκπροσωπεί και τον ουσιαστικό λόγο που κάθε παιδί θα πρέπει να μαθαίνει να χορεύει και να τραγουδάει τους σκοπούς και τους χορούς του τόπου του.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti