Βιβλίο της Εβδομάδας

Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2020 17:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βιβλίο της Εβδομάδας

Η μέρα το απαιτεί και μεις ψάξαμε και σας βρήκαμε βιβλία για τον έρωτα και την αγάπη που έχουν μείνει στην ιστοριά.
 
«THE NOTEBOOK» του Νichola Sparks
  Για αυτό το βιβλίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν δεν το έχεις διαβάσει, τότε σίγουρα θα έχεις δει την ταινία! «Οι σελίδες της ζωής μας» σύμφωνα με την ελληνική έκδοση είναι οι αναμνήσεις του ηλικιωμένου πια Νόα Καλχούν. Αναμνήσεις γεμάτες από τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε βαθιά. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του σημειωματαρίου του, ξεδιπλώνει τις σελίδες της κοινής ζωής τους, μιας ζωής που τη σφράγισε ο αγώνας τους, ενάντια στις προκαταλήψεις της εποχής τους και ο τρελός έρωτάς τους. ‘Οπως λέει ο ίδιος: «Είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, με συνηθισμένες ιδέες, και έχω ζήσει μια συνηθισμένη ζωή. Δεν υπάρχουν μνημεία αφιερωμένα σε΄μένα και το όνομά μου σίγουρα θα ξεχαστεί, όμως έχω αγαπήσει πολύ βαθιά κάποιο άτομο, το έχω αγαπήσει με την καρδιά μου και την ψυχή μου και για μένα είναι υπεραρκετό». Ένα τρυφερό μυθιστόρημα που παρουσιάζει όχι μόνο τη δύναμη της αγάπης, με την οποία μπορούν να ξεπεραστούν πολλές αντιξοότητες, αλλά και πόσο αυτό το βαθύ συναίσθημα μας στηρίζει στη δύση της ζωής μας. 

«Nα βλέπεις στον Έρωτα» του Χόρχε Μπουκάι

Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές». Ο τίτλος του βιβλίου μάς παροτρύνει να μάθουμε ότι, στην πραγματικότητα, στον έρωτα δεν πρέπει να κλείνω τα μάτια για να μη βλέπω πώς ακριβώς είσαι, αλλά το ακριβώς αντίθετο: να σε κοιτάξω, να σε δω, να μάθω ποιος είσαι και να σου ζητήσω ν΄ανοίξεις κι εσύ τα μάτια για να με δεις και να ξέρεις ποιος είμαι. Να δεις τον πραγματικό άνθρωπο που έχω μέσα μου και να μου επιτρέψεις να δω τον πραγματικό άνθρωπο που έχεις μέσα σου. Ο τίτλος προέκυψε από μια εικόνα της περίφημης και σοφής Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, από συνέντευξη του Χόρχε Μπουκάι
 
«Η Τέχνη της Αγάπης»του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
  Η λογοτεχνική απεικόνιση του έρωτα, διά χειρός Σαίξπηρ, σε όλο της το μεγαλείο: 154 σονέτα. Αποσπάσματα από το best seller της Ελισαβετιανής εποχής, «Αφροδίτη και Άδωνης». Σκηνές από 13 θεατρικά έργα, που παίζονται από την εποχή του έως σήμερα και δεν έπαψαν ποτέ να συγκινούν την ανθρώπινη ψυχή.
 
«Μικρά Αγγλία» της Ιωάννας Καρυστιάνη
  Με φόντο την Άνδρο της δεκαετίας του ’30, ο καταραμένος έρωτας της Όρσας και του Σπύρου, ο οποίος «αναγκάζεται» να παντρευτεί την αδερφή της, είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές, όσο και τραγικές, ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ. Κι έχει και το πιο σπαρακτικό τέλος.
 
Και φυσικά:
«Έρως και Ψυχή» του Λούκιου Απουλήϊου
  Η περίφημη ιστορία του Έρωτα και της Ψυχής από τη νουβέλλα Ο Χρυσός Όνος του Λατίνου Λούκιου Απουλήϊου, του 2ου μ.Χ. αιώνα, είναι ένα από τα γοητευτικότερα εναπομείναντα κομμάτια της κλασσικής λογοτεχνίας. Ο Έριχ Νόϋμαν την διάλεξε ως πρότυπο για μια ασυνήθιστη μελέτη της θηλυκής ψυχολογίας. Αναλύοντας το πνευματικό και μυθολογικό υπόβαθρο του παγανιστικού αυτού αριστουργήματος, μας εξηγεί ότι η σύγκρουση της θνητής κόρης Ψυχής με τη μεγάλη θεά Αφροδίτη για τον θεό Έρωτα —γυιό της Αφροδίτης και σύζυγο της Ψυχής— μας οδηγεί σε απροσδόκητες και πολύτιμες ενοράσεις για την ψυχική ζωή της γυν αικείας φύσης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti