Η ιστορία της αρχαίας Σπάρτης αναβίωσε στην Πνευματική Εστία (ΦΩΤΟ)

Παρουσιάστηκαν τα βιβλία των Σωτ. Γλυκοφρύδη-Νεστ. Κουράκη

Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2020 13:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ιστορία της αρχαίας Σπάρτης αναβίωσε στην Πνευματική Εστία (ΦΩΤΟ)

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, η παρουσίαση βιβλίων για την αρχαία Σπάρτη, που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης και τον Σύλλογο «Θυγατέρες της Πηνελόπης».

Πρόκειται για τα βιβλία με τίτλους «Ο τελευταίος Αγαμέμνων – Περί Σπάρτης και του μεγάλου βασιλέως Κλεομένη (Α΄)» που έγραψε ο ιστορικός-συγγραφέας Σωτήρης Γλυκοφρύδης και «Το Πνεύμα της Αρχαίας Σπάρτης» του Νέστορα Κουράκη, Καθηγητή Πανεπιστημίων Αθηνών και Λευκωσίας.

«Είναι συγκινητικό  ότι  δύο άνθρωποι  οι οποίοι δεν γεννήθηκαν στην Σπάρτη αποφάσισαν να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς ένα πολύ απαιτητικό ταξίδι στην Ιστορία», ανέφερε στο καλωσόρισμά της  η κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, αντιδήμαρχος του δήμου Σπάρτης.

Ύστερα, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων κ. Γιώργος Σταϊνχάουερ  και οι έγκριτοι συγγραφείς κκ Σωτήρης Γλυκοφρύδης και Νέστορας Κουράκης, με συντονιστή τον κοσμοπολίτη συγγραφέα και εκδότη κ. Χρήστο  Ζαμπούνη, μίλησαν για τα βιβλία που αναφέρονται σε γεγονότα σταθμούς στην εξέλιξη της Σπάρτης.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λακωνίας κκ Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti