Βιβλίο της Εβδομάδας

Tzakas

Λολίτα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ

Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2019 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βιβλίο της Εβδομάδας

Ο αριστουργηματικός Ναμπόκοφ, μέσα από το έργο του παρουσιάζει τη φρικιαστική αγάπη και τη σκιά του απόλυτου μηδέν, μέσα από ένα χαρακτήρα που παράλληλα δημιουργεί στον αναγνώστη ένα αίσθημα συμπόνιας και λύπης. Ένα μυθιστόρημα, που διχάζει τη ψυχή και τον λογισμό και διαγράφει τα όρια του ήθους και της ηθικής, σε μια εποχή παλιά και εγκαταλελειμμένη από τον Θεό.
Το 1955, όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά η «Λολίτα», η αίσθηση που προκάλεσε ήταν τέτοια, ώστε καθιέρωσε τον Ναμπόκοφ ως έναν από τους πιο πρωτότυπους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Στην εισαγωγή του σ’ αυτό το σύγχρονο κλασικό έργο, ο Άλφρεντ Άππελ, ο νεότερος, χαρακτηρίζει τη «Λολίτα» ως «αναμφιβόλως το πλέον υπαινικτικό και γλωσσικά παιγνιώδες μυθιστόρημα μετά τον «Οδυσσέα» του Τζόυς». Η Λολίτα αποτελεί ένα από τα δέκα βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti