Σωρεία βραβεύσεων για τα μέλη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας

Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 17:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σωρεία βραβεύσεων για τα μέλη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας

Τις ακόλουθες βραβεύσεις μελών της, που έλαβαν χώρα πρόσφατα, ανακοίνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος».

Αναλυτικά:
- Ο Γεώργιος Ατσαβές απέσπασε το 1ο Βραβείο στον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Αμφικτιονίας Ελληνισμού για το 2019 με θέμα «Ο χρόνος σε παρελθόν, παρόν και μέλλον».
- Η Αγλαΐα Κωνσταντέλη συμμετείχε στις ομιλίες του Ε' Παγκοσμίου Συνεδρίου Αμφικτυονίας Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 23-24/11/2019 στη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών. Επίσης, στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού απέσπασε το β΄ βραβείο για το ποίημά της «Δώστε μου λίγο απ' το χρόνο σας ποιητές».
- Η Ουρανία Μπούρτζινου παρέδωσε στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου κ. Κωνσταντίνο Γραφάκο, επιτοίχια αφιέρωση (ποίημα) με τίτλο «Ψυχή στα ουράνια» στη μνήμη του πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή ιερού μνημοσύνου στο μνημείο «Πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή και Πεσόντων Πυροσβεστών Λακωνίας» που τελέστηκε στις 12 Νοεμβρίου (Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστώ) στη Σκάλα.

Άλλες διακρίσεις
Επίσης, προ μηνός είχαν γίνει οι παρακάτω βραβεύσεις μελών της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας:
- Η Αγλαΐα Κωνσταντέλη, σε εκδήλωση του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ», που διεξήχθη στις 3/11/2019 στο συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο του δημαρχείου Περιστερίου, έλαβε τιμητική διάκριση στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του περιοδικού για το 2019, για το ποίημά της με τίτλο «Ζωή Αρχόντισσα».
- Ο Νίκος Κουφός και ο Νίκος Καρμοίρης, σε εκδήλωση απονομής διακρίσεων της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που έλαβε χώρα στις  9/11/2019 στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, έλαβαν τιμητική διάκριση για τα διηγήματά τους, τα οποία συμπεριελήφθησαν στη συλλογή διηγημάτων που εξέδωσαν οι προαναφερόμενοι φορείς με τίτλο  «Αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάστασιν 1 φράση + 821 λέξεις για το 1821». Το διήγημα του Νίκου Κουφού είχε τίτλο «Το μοιρολόι» και ιστορικό υπόβαθρο τη φυγή των κατοίκων της γενέτειράς του, Βασσαρά Δ. Σπάρτης, κατά την επιδρομή των στρατευμάτων του Ιμπραήμ πασά στη Λακωνία το 1825. Το πόνημα του Νίκου Καρμοίρη είχε τον τίτλο «1822» και ιστορικό υπόβαθρο, τη γενέτειρά του, τον Καραβά Σπάρτης και τη δολοφονία του Παναγιώτη Κρεββατά, στο ιστορικό «γιοφύρι του Κόπανου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland