Από τη Λακεδαίμονα στην Τροία με μούσα την Ωραία Ελένη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γοήτευσε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο

Τετάρτη, 28 Αύγουστος 2019 16:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από τη Λακεδαίμονα στην Τροία με μούσα την Ωραία Ελένη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο Ερωτόκριτος ταξίδεψε από την Κρήτη στην Ομηρική Λακεδαίμονα και στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο, προς χάριν της Ωραίας Ελένης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το θέατρο γέμισε ασφυκτικά από το κοινό, που ήρθε να απολαύσει για μία ακόμη φορά, τον αγαπημένο του τραγουδοποιό του έρωτα, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Ο Λουδοβίκος «μετέφερε» το κοινό στη μακρινή εποχή του Τρωικού Πολέμου, με το τραγούδι που έγραψε ειδικά για την Ωραία Ελένη, ερμηνευμένο φέτος από δύο εξαιρετικές  φωνές, αυτές της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή. Οι δύο ερμηνεύτριες έκλεψαν την παράσταση, ασκώντας μια ακαταμάχητη έλξη, παρασύροντας με τη φωνή και την γοητεία τους όλους όσοι βρέθηκαν εκείνη τη ζεστή αυγουστιάτικη νύχτα στα «Ελένεια».

Φιλική συμμετοχή είχε η Κατερίνα Κατσίγιαννη στο τραγούδι (το «αηδόνι» όπως την αποκαλεί ο Λουδοβίκος), ο Αντώνης Μυτακίδης στην κιθάρα και ο Μανώλης Μπαρδάνης στη φυσαρμόνικα.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκε, ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λακωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι δυο άνδρες (ο κ. Σπαντίδος και ο Λουδοβίκος), αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του και για το θερμό χειροκρότημα, αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου στα «Πηνελόπεια», καθώς το 2020 είναι αφιερωμένο στη βασίλισσα της Ιθάκης, την Πηνελόπη.

Τα «Υακίνθεια», πλέον, έχουν γίνει θεσμός και κατοχυρώνονται επίσημα ως πολιτιστικά δρώμενα με την συνεργασία δύο ιστορικών περιοχών της Ελλάδος, των Ανωγείων της Κρήτης και της Βόρειας Λακεδαίμονος.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά «την εταιρία του Άκη Κουλογεωργίου, για την πανδαισία ήχων και χρωμάτων που μας κρατάνε συντροφιά όλες τις νύχτες του καλοκαιριού, τον Παναγιώτη Μαγουλιά (στον φωτισμό) και στον κρυστάλλινο ήχο τον Σπύρο Καππάκο».

Δείτε το video

Φωτογραφίες/video: Νίκος Μπακής

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti