Λακωνική παρουσία στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 15:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λακωνική παρουσία στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 Για τέσσερεις ημέρες, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου, η καρδιά του βιβλίου χτυπούσε στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες επισκέπτες, αναγνώστες και συγγραφείς επισκέφτηκαν τα περίπτερα των εκδοτών της έκθεσης και παρακολούθησαν τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις για το βιβλίο, τόσο εντός της έκθεσης, όσο και σε άλλους χώρους στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην ΔΕΒΘ βρέθηκαν και οι Λάκωνες συγγραφείς Χάρης Βασιλάκος και Νίκος Ι. Καρμοίρης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους αναγνώστες και υπέγραψαν αντίτυπα των βιβλίων τους, «Εκεί που πετάει ο νους» και «Ο Γίγαντας» αντίστοιχα, στο περίπτερο των εκδόσεων Πνοή.

 Μάλιστα οι δύο Λάκωνες συγγραφείς παρουσίασαν τα βιβλία τους στο κοινό της συμπρωτεύουσας. Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Βασιλάκος παρουσίασε το «Εκεί που πετάει ο νους» το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, σε κοινή παρουσίαση με τους συγγραφείς Ελευθερία Χαλόφτη («Για την Ελευθερία») και Κωνσταντίνο Ιωακειμίδη («Η φωνή μέσα μου»).  Το πρωινό της Κυριακής 12 Μαΐου ο Νίκος Ι. Καρμοίρης παρουσίασε το παραμύθι του «Ο Γίγαντας» στο «Εν Μικρώ» café-bar. Για το παραμύθι μίλησαν η Μαρίλια Φωτοπούλου, φοιτήτρια Ψυχολογίας ΑΠΘ και η Ελεάννα Σκιαδά, φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ, ενώ αποσπάσματα διάβασε ο Δημήτρης Λαμπράκος, φοιτητής Νομικής ΑΠΘ. Και στις δύο παρουσιάσεις εκτός από Θεσσαλονικείς, βρέθηκαν αρκετοί Σπαρτιάτες που δραστηριοποιούνται και διαμένουν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βιβλία των δύο Λακώνων συγγραφέων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Πνοή» της Λάκαινας συγγραφέως-εκδότριας Κάκιας Ξύδη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti