«Ταξίδεψε» το κοινό στη δημοτική παράδοση η Ταϋγέτη (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2019 17:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ταξίδεψε» το κοινό στη δημοτική παράδοση η Ταϋγέτη (ΦΩΤΟ)

Στην  κατάμεστη  αίθουσα  εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας  πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η Ταϋγέτη», το Σάββατο 23/3.

Η συνδιοργάνωση  της εκδήλωσης μνήμης από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας  και
τον Σύλλογο «Η Ταϋγέτη» σε συνεργασία με τη φιλόλογο κ. Τασία Κανελλοπούλου απέδωσε  στο κοινό μια καλλιτεχνική βραδιά ανάδειξης του δημοτικού και παραδοσιακού τραγουδιού.

Η τετράφωνη μικτή χορωδία «Μιχάλης Μαχαίρας» και η μαντολινάτα του συλλόγου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Φωτεινής Δημάκου-Σακκέτα παρουσίασε ιστορικά αλησμόνητα τραγούδια και μελωδίες της δημοτικής παράδοσης της χώρας.

Σε χορωδιακή εκτέλεση και με ενόργανη συνοδεία (μαντολινάτα-ακορντεόν), τα τραγούδια γρήγορα πέρασαν από την καρδιά στα χείλη του κοινού που σιγοτραγουδούσε και συμμετείχε.

Στην εκδήλωση, που έγινε επ’ ευκαιρία της Εθνικής επετείου της 25ης  Μαρτίου, χαιρετισμό  απηύθυνε  η αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, κάνοντας λόγο για μια εκδήλωση «που δυναμώνει τη μνήμη και το φρόνημα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti