Παρουσιάστηκε η μυθιστορηματική βιογραφία του Πέτρου Πελοποννήσιου (ΦΩΤΟ)

Βιβλίο του Ευ. Θεοδώρου

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 17:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσιάστηκε η μυθιστορηματική βιογραφία του Πέτρου Πελοποννήσιου (ΦΩΤΟ)

Το βράδυ της Κυριακής (17/2), στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, μπροστά σε ένα συγκινητικά ενθουσιώδες ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μυθιστορηματικής βιογραφίας του Λακεδαιμόνιου Πέτρου του λεγόμενου Πελοποννήσιου, του μέγιστου των μουσικών της Ανατολής μετά την Άλωση της Πόλης. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Ευάγγελος Θεοδώρου.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι, που κατέκλυσαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο, παρακολούθησαν τους ομιλητές με έκδηλο ενδιαφέρον, αφού οι διηγήσεις που εναλλάσσονταν με τους ομιλητές, φορτίστηκαν πολλές φορές με συγκίνηση.

Σπουδαία ήταν η ιστορική ανακοίνωση του δρ. Βυζαντινής Ιστορίας κ. Δημήτρη Βαχαβιώλου περί του Πατριαρχικού Σταυροπηγίου της ΙΜ. Τιμίου Προδρόμου Τρύπης, όπου διορίστηκε ως έξαρχος ο Πέτρος στα 1764. Ακολούθησαν παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Ο επίλογος του συγγραφέα Ευ. Θεοδώρου, τέλος, με την ξενάγηση στη ζωή του Πέτρου Πελοποννήσιου, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσίαση του βιβλίου, που τίμησαν με την παρουσία τους -μεταξύ άλλων- η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ Σπάρτης Στ. Αργειτάκος.

Ο συγγραφέας Ευάγγελος Θεοδώρου «ευχαριστεί θερμά όλα τα ΜΜΕ του τόπου μας, που φιλοξένησαν στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα τους την ανοιχτή πρόσκληση της εκδήλωσης και απέδειξαν πως το δημοσιογραφικό λειτούργημα παραμένει λειτούργημα!»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti