Το μαγεμένο δάσος

Το παραμύθι της εβδομάδας στον «Λακωνικό Τύπο»

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το μαγεμένο δάσος

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μαγεμένο δάσος. Τα δέντρα του ήταν ξερά και γυμνά από κλαδιά και φύλλα. Πυκνοί θάμνοι, γεμάτοι αγκάθια γύρω του, παντού! Μέσα σ’ αυτό ζούσε μια κακιά μάγισσα με πέτρινη καρδιά. Ήταν πολύ άσχημα. Είχε μεγάλη μύτη, καμπούρα στην πλάτη και κάτι νύχια τεράστια που σέρνονταν στη γη. Αυτή είχε καταραστεί το δάσος. Ο μύθος έλεγε πως μόνο αν εμφανιζόταν μια κοπέλα με αγνή καρδιά θα μπορούσε να λυθεί η κατάρα.

Κοντά στο δάσος ήταν ένα χωριό. Σ’ αυτό ζούσε ένας πάμπτωχος ξυλοκόπος με τη μονάκριβη του κόρη. Μια μέρα, εκεί που καθόταν σκεπτικός, είπε:
- Tι κρίμα να μην μπορώ να μπω στο μαγεμένο δάσος. Θα μπορούσα να βρω αρκετά ξύλα, να τα πουλήσω και να μην ήμασταν τόσο φτωχοί.
  Τον άκουσε η κόρη του και γεμάτη αγάπη του είπε:
- Εγώ θα σε βοηθήσω. Θα πάω στο μαγεμένο δάσος.
- Μα τι λες κόρη μου; Αδύνατον. Πώς θα μπορούσα να σε αφήσω;
- Μην ανησυχείς, τον καθησύχασε. Θα τα καταφέρω.

Έτσι κι έκανε. Την επομένη κιόλας ξεκίνησε για τον δρόμο προς το δάσος. Ο φόβος της μεγάλος. Όταν πλησίαζε και το είδε, τρόμαξε. Όμως προς μεγάλη της έκπληξη οι θάμνοι με τα αγκάθια άρχισαν να παραμερίζουν, σαν να της άνοιγαν τον δρόμο να περάσει. Εκείνη άρχισε να περπατά διστακτικά! Γύρω της ήταν πολύ σκοτεινά. Ξαφνικά ακούει τη φωνή της μάγισσας!
- Ποια είσαι εσύ; Τι θες εδώ;
- Καλή μου κυρία ήρθα να σε παρακαλέσω να διώξεις την κατάρα, ψέλλισε η κοπέλα με τρεμάμενη φωνή.
- Τι θράσος! Νομίζεις πως αυτό θα γίνει έτσι απλά; Πρέπει πρώτα να κάνεις κάτι για μένα.
- Ας είναι, είπε η κοπέλα.
- Λοιπόν. Θα πας στο πιο σκοτεινό μέρος του δάσους. Εκεί είναι μια σπηλιά. Μέσα της είναι ένα φυλακτό. Θέλω να μου το φέρεις. Μόνο αν τα καταφέρεις θα λύσω την κατάρα!

Χωρίς δεύτερη σκέψη η κοπέλα ξεκίνησε για τη σπηλιά! Όμως την είσοδο της φύλαγε ένας μεγάλος δράκος. Η πονηρή μάγισσα δεν της το είχε πει. Προς στιγμήν τα ’χασε. Δεν ήξερε τι να κάνει. Τρομαγμένη άρχισε να τραγουδάει. Το δάσος πλημμύρισε από τη φωνή της. Ο δράκος έμεινε ακίνητος σχεδόν να την ακούει. Εκείνη τότε βρίσκει την ευκαιρία, παίρνει το φυλακτό και γυρίζει πίσω στη μάγισσα. Αυτή σαν την είδε αρπάζει από τα χέρια της το φυλακτό και ξεσπώντας σε δυνατά γέλια της είπε πως δεν θα κρατούσε την υπόσχεση της.

Ξαφνικά, εκείνη τη στιγμή, εμφανίζεται ο δράκος και μεμιάς ρίχνει την καυτή ανάσα του πάνω στη μάγισσα. Αυτή γίνεται στάχτη. Και -ω, τι θαύμα!- ο δράκος μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο παλικάρι. Πλησίασε τον τρομαγμένη κοπέλα και της εξήγησε τι είχε συμβεί. Τον είχε μαγέψει κι αυτόν η μάγισσα, τώρα όμως που χάθηκε αυτή η κατάρα, τα μάγια λύθηκαν. Την καθησύχασε, την έπιασε από το χέρι και πήραν μαζί τον δρόμο του γυρισμού. Καθώς απομακρύνονταν, το δάσος πίσω τους άλλαζε. Από γκρίζο και άψυχο, γέμιζε όμορφα χρώματα, ζώα και πουλιά. Χαρούμενοι πλέον οι δύο νέοι γύρισαν στο χωριό. Εκεί τους υποδέχτηκε ο πατέρας της κι ευτυχισμένος αγκάλιασε την κόρη του. Το παλικάρι και η κοπέλα παντρεύτηκαν κι έγινε ένα τρικούβερτο γλέντι στο χωριό. Έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα.

Μαριάνα Τσουκαλά

Από το βιβλίο «Το Παραμύθι (τεύχος 1) του Δ. Αβούρη


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε  μέλος στην  ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti