Η βιογραφία του Πέτρου Πελοποννησίου παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Βιβλίο του Ευ. Θεοδώρου

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 16:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η βιογραφία του Πέτρου Πελοποννησίου παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30΄ μμ, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης (2ος όροφος-βιβλιοστάσιο) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου «Πέτρος ο Πελοποννήσιος, μυθιστορηματική βιογραφία» του Ευάγγελου Θεοδώρου.

Ο Πέτρος ο Πελοποννήσιος (ή Λαμπαδάριος ή Λακεδαιμόνιος), αποτελεί την κορυφαία μουσική φυσιογνωμία της Ανατολής μετά την Άλωση και έναν από τους σπουδαιότερους άνδρες, καύχημα και περηφάνια της Λακεδαίμονος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 240 ετών από την κοίμηση του μουσικοδιδασκάλου, ο συγγραφέας Ευάγγελος Θεοδώρου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση -σε άρχοντες και λαό, κληρικούς και λαϊκούς- σε ένα λυρικό «ταξίδι» γνωριμίας με τον σπουδαίο μουσικό, καθώς και την άγνωστη ιστορία του τόπου. Στο φως της δημοσιότητας θα έρθουν άγνωστα ιστορικά και εκκλησιαστικά στοιχεία της περιοχής.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
- π. Σεραφείμ Κοσμάς, εφημέριος ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνος Σπάρτης
- π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ
- Δημήτρης Βαχαβιώλος, διδάκτωρ βυζαντινής ιστορίας
- Παναγιώτης Μανιατάκος, οδοντίατρος
- Ελένη Αγγελέτου, δικηγόρος Σπάρτης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti