Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του διοικητή της ΠΥ Γυθείου

Αφιερωμένο στον εθελοντισμό

Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2019 15:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του διοικητή της ΠΥ Γυθείου

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Επιπυραγού Κωνσταντίνου Γραφάκου, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής». Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και αναφέρεται στον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας Κ. Γραφάκος, «το βιβλίο αυτό γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για να ωθήσει την ανάπτυξη του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο περιγράφει την εφαρμογή της ανάπτυξης του θεσμού  του Εθελοντή Πυροσβέστη ειδικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Περιγράφει τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει η Υπηρεσία στην μείωση των καταστροφών από τις δασικές πυρκαγιές, σε συνδυασμό με την μείωση και  των λειτουργικών εξόδων της».

Σύμφωνα με τον κ. Γραφάκο, το βιβλίο «παρουσιάζει, επίσης, την ανάπτυξη της Πυροσβεστικής Παιδείας σε κάθε ηλικία με τρόπο ώστε να δημιουργείται μια αλλαγή νοοτροπίας που αποδεικνύεται  ωφέλιμη  για τον τόπο μας και την κοινωνία» αναφέρει ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου και καταλήγει ως εξής: «Από το 1962 που καταγράφεται η πρώτη σκέψη για την ανάπτυξη του Εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι σήμερα  (2019) τα βήματα είναι μικρά. Πιστεύω ότι είναι καιρός να επιταχύνουμε».

Οι «Δράσεις Πολιτών» στηρίζουν την καινοτομία αυτή και συγχαίρουν τον κ. Γραφάκο για την έκδοση του βιβλίου αυτού.

Φωτο Κ. Γραφάκου: Παναγιώτης Μπαχτής (Photo Cerigo)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti