Το μπουκάλι που ταξίδευε

Το παραμύθι της εβδομάδας στον «Λακωνικό Τύπο»

Παρασκευή, 01 Φεβρουάριος 2019 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το μπουκάλι που ταξίδευε

Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας ψαράς. Όλη μέρα έφτιαχνε τα δίχτυα του στην ακροθαλασσιά. Τις νύχτες ψάρευε πάντα στο ίδιο σημείο, πλάι σε απότομους βράχους που χτυπούσε με δύναμη το κύμα. Οικογένεια δεν είχε. Ούτε φίλους.

Μια νύχτα, καθώς ψάρευε, έκανε μια ευχή. ‘Να μπορούσα ν’ αλλάξω έστω για λίγο την ησυχία της ζωής μου’. Ξαφνικά ένα χτύπημα κάτω από τη βάρκα τον ταρακούνησε. Έψαξε με το χέρι στο νερό και τι να δει; Ένα μπουκάλι. Ένα γυάλινο μπουκάλι με φελλό. Από τη μία άκρη του λαιμού του κρεμόταν ένα κορδόνι. Έκανε να το ανοίξει. Τότε πρόσεξε κάτι που έγραφε ‘Να ανοιχτεί μόνο αν αξίζει τον κόπο’. Τα ’χάσε. Πήρε το μπουκάλι στην καλύβα του Μέρα νύχτα έλεγε:

Τι να κάνω που να αξίζει τον κόπο για να το ανοίξω;

Η ζωή του άλλαξε. Ο ψαράς ούτε έτρωγε, ούτε έπινε, ούτε κοιμόταν, μονολογούσε:
- Ποιος να έγραψε το μήνυμα; Πού να ’θελε να πάει; Ποιο μυστικό κρύβει;

Η μόνη του έννοια ήταν το μπουκάλι. Το κουβαλούσε πάντα μαζί του. Ώρες-ώρες αποφάσιζε να το ανοίξει. Στο τέλος το μετάνιωνε. Μια νύχτα δεν άντεξε. Κουράστηκε. Πήρε το μπουκάλι και το άφησε στο νερό. Αμέσως γαλήνεψε! Πήρε τον δρόμο του γυρισμού. Το άλλο πρωί κατέβηκε στην ακροθαλασσιά να φτιάξει τα δίχτυα του. Η ζωή του είχε αλλάξει. Κι έζησε αυτός καλά κι εμείς καλύτερα.

Ρούλα Καραχάλιου

Από το βιβλίο «Το Παραμύθι (τεύχος 1) του Δ. Αβούρη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti