Στου Πολυδρόσου τα μπουζούκια να με πας…

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 16:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στου Πολυδρόσου τα μπουζούκια να με πας…

Στο χωριό του Πάρνωνα Τσίντζινα ή αλλιώς Πολύδροσο τραγούδησε την Τετάρτη 8 Αυγούστου ο Μπάμπης Τσέρτος με την ορχήστρα του. Ήταν μια μαγική βραδιά κάτω από τα πλατάνια. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος του χωριού.

Η ορχήστρα έπαιξε τραγούδια ταιριαστά με το κλίμα όπως το «σε κάθε δρόμο πάντα υπάρχει ένας γκρεμός», αφού ταξιδεύοντας προς τα Τσίντζινα θα συναντήσεις πολλούς γκρεμούς…

Τραγούδησαν συνάμα για την αγάπη, το χωρισμό και όλα τα πάθη του ανθρώπου. Προς το τέλος της βραδιάς ο κόσμος σηκώθηκε και χόρεψε με τη ψυχή του από παραδοσιακούς χορούς μέχρι βαλς και αργεντίνικο τάνγκο.

Τα αρχοντορεμπέτικα του Τσέρτου έλουσαν την πλατεία του χωριού, του χωριού με τα καθάρια και τα κελαριστά νερά.

Στην βραδιά αυτή είχε σπεύσει κόσμος όπως Τσιντζινιώτες αλλά και άλλοι Σπαρτιάτες ή από τα γύρω χωριά ή ακόμα και από την Αθήνα και από πιο μακριά, Αμερικανοί ομογενείς, που είχαν ενημερωθεί από αφίσες, από τα ΜΜΕ, καθώς και από στόμα σε στόμα για την εκδήλωση.

Παρόμοιες «γιορτές» καλό είναι να γίνονται πιο συχνά στο νομό μας αφού η μουσική «παιδεύει» το πνεύμα και γαληνεύει ήθη και ψυχή, ξεκουράζει και ψυχαγωγεί.

Ιωάννα Παπαθεοδώρου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti