Βραδιά λογοτεχνίας στα Τσίντζινα με την Ε. Σαραντίτη

Το Σάββατο 11 Ιουλίου

Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2015 18:09 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βραδιά λογοτεχνίας στα Τσίντζινα με την Ε. Σαραντίτη

Λογοτεχνική βραδιά με προσκεκλημένη τη συγγραφέα Ελένη Σαραντίτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στα Τσίντζινα. Η εκδήλωση έχει θέμα «Η αισθαντική γραφή της Ελένης Σαραντίτη» και πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της καθιέρωσης ενός πολιτιστικού Σαββατοκύριακου στα Τσίντζινα στις αρχές Ιουλίου.
 
Όπως και η περσινή διοργάνωση με τον ακαδημαϊκό και συγγραφέα Θανάση Βαλτινό, η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται κοινή συναινέσει και συνεισφορά με τον Ξενώνα Πρυτανείο και τη Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.
 
Για το πλούσιο, ιδιαίτερο και βραβευμένο έργο της Ελένης Σαραντίτη, που κατάγεται από τη Νεάπολη, θα μιλήσουν οι Γεωργία Κακούρου-Χρόνη, μουσειολόγος-ιστορικός τέχνης και Ειρήνη Κοκκορού, κοινωνική λειτουργός, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αγγελική Βουλουμάνου, σύμβουλος επικοινωνίας στον εκδοτικό χώρο.

Λίγα λόγια για την Ελένη Σαραντίτη
 
Η Ελένη Σαραντίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεάπολη. Άρχισε νωρίς να γράφει και να δημοσιεύει κείμενά της κι έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα και βιβλία για παιδιά κι εφήβους. Παράλληλα με τη συγγραφική δημιουργία, ασχολείται με την κριτική νεανικής λογοτεχνίας και έχει υπάρξει επί πολλά χρόνια συνεργάτης εφημερίδων, με κυριότερη την “Ελευθεροτυπία”, καθώς και διαδικτυακών σελίδων για το βιβλίο.
 
Τα έργα της έχουν αποσπάσει βραβεία και επαίνους, με σημαντικότερα το Κρατικό Βραβείο Νεανικού Βιβλίου για το εφηβικό μυθιστόρημα «Κάποτε ο κυνηγός» και την υποψηφιότητα για Κρατικό Βραβείο του ιστορικού μυθιστορήματός της «Ο Κάβος του Αγίου Αγγέλου», που διατρέχει 120 χρόνια στη γη της Λακωνίας. Βιβλία της για παιδιά έχουν επίσης διασκευαστεί σε τηλεοπτικές σειρές, με γνωστότερο τον «Κήπο με τ’ αγάλματα».
Info:
Σάββατο 11 Ιουλίου, ώρα 7:30 μ.μ.
Ξενώνας Πρυτανείο Τσίντζινα (τηλ: 27310 26982).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti