Παρουσίαση βιβλίου του Γ.Β Δερτιλή στη Σπάρτη

“Συνειρμοί, Μαρτυρίες, Μυθιστορίες”

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015 17:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσίαση βιβλίου του Γ.Β Δερτιλή στη Σπάρτη

Το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή, Γεωργίου Β. Δερτιλή, με τίτλο «Συνειρμοί, Μαρτυρίες, Μυθιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πόλις», παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Αρκτούρος» (Ευαγγελιστρίας 41, Σπάρτη).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 7.00 μμ, στον κήπο του “Billy's Café” (Αγίου Νίκωνος 71, Σπάρτη).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Γιάννης Κονδυλόπουλος, φιλόλογος και τέως γ. γραμματέας του Συνδέσμου Φιλόλογων Λακωνίας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ. Εριέττα Μαυρουδή. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Θ. Βαχαβιώλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων.

Ποιος είναι
ο συγγραφέας
Ο κ. Γ. Β. Δερτιλής, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο, Οικονομικές Επιστήμες, Πολιτική Θεωρία και Ιστορία στην Ελλάδα και την Αγγλία, ενώ έχει διδάξει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα πανεπιστήμια του Χάρβαντ και της Οξφόρδης, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας καθώς και στην École des Hautes Études en Sciences Sociales. Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας ίδρυσε το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας, όπως και των επιστημονικών ή διοικητικών συμβουλίων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Δώδεκα βιβλία και πενήντα σχεδόν άρθρα του έχουν δημοσιευτεί ή μεταφραστεί στην ελληνική, αγγλική, ισπανική και ιταλική γλώσσα.

Το βιβλίο του με τίτλο Συνειρμοί, Μαρτυρίες, Μυθιστορίες εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τις εκδόσεις Πόλις. Πρόκειται για μία πρωτοπρόσωπη, ανοικτή και ως εξ ορισμού ανολοκλήρωτη σύνθεση στην οποία συναντιέται η αυτοβιογραφική με την ιστορική αφήγηση. Ο συγγραφέας δεν προβάλλει τις ευθύνες που εγγράφονται στο δημόσιο ενεργητικό του, όπως συμβαίνει με τα memoirs, αλλά παρατηρεί και αξιολογεί τον εαυτό του σε συνάρτηση με ορισμένα από τα μείζονα γεγονότα της εποχής του, βασισμένος στην τωρινή, αναδρομική του ματιά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο συγγραφέας επιχειρεί να παρακολουθήσει τη διαμόρφωση της μεταπολεμικής φυσιογνωμίας του νεοελληνικού κράτους μέσα από την καταγραφή στιγμιότυπων της προσωπικής και οικογενειακής του ιστορίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti