Τριήμερο Αποκριών στη Σπάρτη

[Προτάσεις ξεφαντώματος]

Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 12:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τριήμερο Αποκριών στη Σπάρτη

Η ελληνική αποκριά έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Συνδέεται µε την λατρεία του ∆ιονύσου, θεού του κρασιού και των εορτασμών. Η αγγλική λέξη «carnival» προέρχεται από το λατινικό «carnem levare» ή «carnis levamen», που σημαίνει «διακοπή της βρώσης κρέατος». Στα ελληνικά χρησιμοποιείται η λέξη «αποκριά» και σημαίνει ακριβώς το ίδιο. Αυτή η δημοφιλής παράδοση συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Ας δούμε πώς θα εορταστεί στην πόλη μας φέτος…

Παρασκευή 20/02
Bar PlaceΠαρασκευή23.00 | Crazy Hat: Η πιο ζεστή μουσική γωνιά της πόλης, συνεχίζει δυνατά τα event της και αυτή την εβδομάδα. Πιστή στην παράδοση, ακολουθεί τις απόκριες με την πιο ανεβασμένη καρναβαλίστικη διάθεση, και παρουσιάζει αυτή την Παρασκευή, για πέμπτη χρονιά το… Crazy Hat Party. Φορέστε το πιο τρελό καπέλο σας και ετοιμαστείτε για τα καλύτερα. Το 3 πιο εντυπωσιακά, καπέλα κερδίζουν δώρα. Το καρναβάλι άρχισε, συνεχίζει και θα τελειώσει στο Bar Place (κεντρική πλατεία Σπάρτης). Στα decks ο Christos Chrisafis.

 

 

 

 

 

G Music GalleryΠαρασκευή23.30 | Πάμε Ελληνικά Masquerade Edition: Παρασκευή αποκριάς και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο G Music Galley (κεντρική πλατεία Σπάρτης) και «Πάμε Ελληνικά» σε καρναβαλιστικούς ρυθμούς πάντα με γνώμονα την γνωστή ελληνική βραδιά! Την μουσική επιμελείται ο dj Τάσος Χατζηλιάδης.

 

 

 

Σάββατο 21/02
Λέσχη ΣπάρτηςΣάββατο21.30 | Ο Αποκριάτικος Χορός του Μουσικού ομίλου Σπάρτης: Ο καθιερωμένος αποκριάτικος χορός του Μουσικού ομίλου Σπάρτης την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς στη Λέσχη Σπάρτης_Σύμμετρον/ Café Bistro (κεντρική πλατεία Σπάρτης). Μουσική, φαγητό, χορός σε ένα ξέφρενο αποκριάτικο ξεφάντωμα. Τιμή πρόσκλησης: 10 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

Retro Music BarΣάββατο

22.00 | RetroΦρένεια: Το Retro Music Bar (κεντρική πλατεία Σπάρτης) μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο μασκέ πάρτυ εμπνευσμένο από την Ελληνοφρένεια… Βάλτε τα τσαρούχια σας και πάμε όλοι για μία μοναδική βραδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

G Music GalleryΣάββατο23.30 | Brazil-Rio De Janeiro Carnival: Σάββατο της Αποκριάς και το καρναβάλι του Ρίου έρχεται στο G Music Gallery! Σε σάμπα ρυθμούς και με original βραζιλιάνες χορεύτριες μας περιμένουν να διασκεδάσουμε όλοι μαζί! Dress code λοιπόν Βραζιλία! Djs: Ta kiss & Τάσος Χατζηλιάδης.

Κυριακή 22/02

Libre CafeΚυριακή22.00 | Libre Masque Party: Το πρώτο αποκριάτικο party του Libre Coffee Revolution (Κ. Παλαιολόγου 50) είναι γεγονός! Για όλους αυτούς που φορούν μάσκα μόνο τις απόκριες και μπορούν να ξεφαντώνουν, να διασκεδάζουν και να περνούν όμορφα Libre Mime Masque Party με πολύ τρέλα! Γιατί και η μίμηση θέλει ταλέντο!

 

 

 

 

 

 


Λέσχη ΣπάρτηςΚυριακή22.00 | Μασκέ Πάρτυ στη Λέσχη Σπάρτης: Το βράδυ της Κυριακής όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λέσχη Σπάρτης_Σύμμετρον/Café Bistro σε ένα αξέχαστο μασκέ πάρτυ! Γίνε ο Ήρωας της βραδιάς στο αποκριάτικο ξεφάντωμα! Γεύσεις, μουσικές και μοναδικά κοκτέιλ αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ministry Music HallΚυριακή23.00 | Hippies Are Back: Αυτή την Κυριακή οι Hippies επιστρέφουν στο Ministry Music Hall (Κ. Παλαιολόγου 84) για να κάνουν και πάλι το χαμό! Αγάπη, χρώματα, μουσική, χαρά στο αποκριάτικο πάρτι. Στα decks οι γνωστοί hippies Alex Xaf και Nick Giannakos.

 

 

 

 

 

 

 


Vitrine BarΚυριακή23.00 | All Cowboy & Saloon Girls-Carnival Sunday: Αυτή την Κυριακή το Vitrine Bar (κεντρική πλατεία Σπάρτης) μεταμορφώνεται σε Saloon και σας περιμένει για ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτυ! Διαγωνισμός καλύτερες αμφίεσης!

 

 

 

 

 

 

 

 


Γνωστή ΠαρέαΚυριακή23.00 | Mask Party: Το πάρτι-θεσμός των Αποκριών, από τον partyman Περικλή Κατσώλα και τη «γνωστή παρέα», είναι ξανά εδώ! Βάλτε φαντασία, την καλύτερη στολή σας και να είστε όλοι στο κέντρο ΑΜΙ (πλατεία Μαγούλας), αυτή την Κυριακή, έτοιμοι για διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bar PlaceΚυριακή23.00 | Horror Stories: I see dead people.... Αυτή τη Κυριακή, γιορτάζουμε τις απόκριες στην πιο ζεστή γωνιά της πόλης, με τρόπο....μακάβριο. Τρανσυλβανία, Salem, και κάτι από το Walking Dead, αναμεμειγμένα με αρκετό αλκοόλ και δυνατή μουσική. Φορέστε ότι πιο «αιματηρό» βρείτε, και γίνετε ένα με τις μάγισσες, τα βαμπίρ και τους σκελετούς του Bar Place. Στα decks ο Lampis Chrisafis.

 

Δευτέρα 23/02

Ministry21.00 | Ministry Mondays/Καθαρά Δευτέρα: Αφού πετάξουμε τον χαρταετό μας, απολαμβάνουμε το ποτό μας στο Ministry Music Hall. Στα decks οι residents djs Alex Xaf & Nick Giannakos.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti