Αφιερωμένο στον Ταΰγετο το «Λακωνικόν Ημερολόγιον 2015»

Κυκλοφόρησε και φέτος από τις εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή» το «Λακωνικόν Ημερολόγιον 2015»

Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 17:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφιερωμένο στον Ταΰγετο το «Λακωνικόν Ημερολόγιον 2015»

Αφιερωμένο στον Ταΰγετο το «Λακωνικόν Ημερολόγιον 2015»
Κυκλοφόρησε και φέτος από τις εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή» το «Λακωνικόν Ημερολόγιον 2015», με ειδικό αφιέρωμα στον Ταΰγετο.  Πρόκειται για μια έκδοση 300 σελίδων που παρουσιάζει το βουνό στο σύνολό του, τη λακωνική, την αρκαδική και τη μεσσηνιακή πλευρά του (τη χλωρίδα και την πανίδα του, τα σπήλαια, τις περιοχές Natura), αλλά και πώς το είδαν οι άνθρωποι που έζησαν πάνω του ή κοντά του από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα (τους αρχαίους δρόμους, τα λατομεία, τα βυζαντινά μνημεία και τα μοναστήρια, τοπωνύμια, λογοτεχνία, ποίηση, οικονομία, πεζοπορικές διαδρομές, ορειβασία).

Περιλαμβάνει 11 αφηγήσεις περιηγητών που επιχείρησαν ή πραγματοποίησαν αναβάσεις στο βουνό, από το 1829 έως το 1935, με σχέδια και φωτογραφίες, καθώς και μία αναλυτική παρουσίαση της χαρτογραφικής ιστορίας του βουνού από σπάνιους χάρτες.

Μαζί με το ημερολόγιο προσφέρεται ειδική έκδοση με κείμενο για τον Ν. Βρεττάκο και την αγάπη του προς τον Ταΰγετο και άλλα βουνά.

Ένα αφιέρωμα όπου συμμετέχουν και οι γείτονες, Αρκάδες και Μεσσήνιοι επειδή ο Ταΰγετος δεν γνωρίζει τα σύνορα των ανθρώπων.

Για επικοινωνία με τις εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή» (Ορέστη 7, Σπάρτη), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 27310 82203 ή να αποστέλλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti