Παρουσίαση του βιβλίου «Το Πνεύμα του Μυστρά» του Δ. Κατσαφάνα

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το Πνεύμα του Μυστρά» του Λάκωνα συγγραφέα Δημήτρη Γ. Κατσαφάνα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις...
Τετάρτη, 01 Οκτώβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσίαση του βιβλίου «Το Πνεύμα του Μυστρά» του Δ. Κατσαφάνα
Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το Πνεύμα του Μυστρά» του Λάκωνα συγγραφέα Δημήτρη Γ. Κατσαφάνα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιδιομορφή», διοργανώνει ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λακεδαιμονίων στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 7.00΄ μ.μ., στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν κατά σειρά οι: Λίνος Μπενάκης - επίτιμος συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών και τέως διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας, Χρήστος Γιανναράς - ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και Νίκος Ζίας - ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Τέχνης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Ξυδάκης, αρθογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» και τεχνοκριτικός.  

Λίγα λόγια για το συγγραφέα
Ο Δημήτρης Κατσαφάνας γεννήθηκε στην Παλαιοπαναγιά Λακωνίας  το 1928. Μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στη Σπάρτη, την οποία δεν θέλησε ποτέ να εγκαταλείψει. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δίδαξε σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης καί διετέλεσε διαδοχικά Γυμνασιάρχης, Λυκειάρχης και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι ενεργό μέλος της «Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών» και του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
Παράλληλα προς το διδακτικό του έργο, τη σκέψη του απασχόλησε ο σύγχρονος φιλοσοφικός στοχασμός και η ιστορικότητα των Ελλήνων.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti