Τριήμερη απόδραση στο Πήλιο με τον ΕΟΣ

Τριήμερη πεζοπορική - περιηγητική εξόρμηση στο μαγευτικό Πήλιο διοργανώνει από τις 28 έως τις 30/10 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης...
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τριήμερη απόδραση στο Πήλιο με τον ΕΟΣ
Τριήμερη πεζοπορική - περιηγητική εξόρμηση στο μαγευτικό Πήλιο διοργανώνει από τις 28 έως τις 30/10 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης με τους συνορειβάτες του ΕΟΣ Πύργου.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 90 ευρώ και περιλαμβάνει μετακίνηση με λεωφορείο, δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό και ένα δείπνο στο καταφύγιο, ενώ κάθε άλλη δαπάνη είναι προαιρετική και βαρύνει ατομικά κάθε συμμετέχοντα.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28/10 ο ΕΟΣ θα αναχωρήσει νωρίς το πρωί από τη Σπάρτη για να μεταβεί το μεσημέρι στις Αηδονοφωλιές (στις παρυφές του Βόλου), απʼ όπου θα εκκινήσει την πορεία με προορισμό τη Μακρυνίτσα. Η πορεία, βαθμού δυσκολίας 1/5 (ανηφορικό μονοπάτι και καλντερίμι)  θα διαρκέσει 2 ώρες. Λίγο πριν το τέρμα της πορείας και εφόσον είναι ανοιχτό, θα πραγματοποιηθεί και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Μακρινίτσας-Αρχοντικό Τοπάλη.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τσάι, τσιπουράκι ή γιαούρτι με μέλι και καρύδια στην πλατεία και να περιηγηθούν στα καλντερίμια της Μακρινίτσας. Το απόγευμα θα γίνει η επιβίβαση στο λεωφορείο και η ομάδα θα αναχωρήσει για το καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου ο  «Παν», όπου και θα διανυκτερεύσουν.
Τη επομένη, Σάββατο 29/10, ο ΕΟΣ θα μεταβεί με το λεωφορείο για τις Αγριόλευκες, όπου είναι και το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου και από εκεί θα εκκινήσει για την πορεία Αγριόλευκες - Γολγοθάς -Άγιος Λαυρέντιος. Η πορεία διάρκειας 5 ωρών, έχει βαθμό δυσκολίας 1/5 (εύκολη διάσχιση) και βαθμό ομορφιάς 4/5, καθώς οι πεζοπόροι θα διασχίσουν ένα δάσος με οξιές και καστανιές. Μετά το πέρας της πορείας η ομάδα θα σταματήσει στην όμορφη πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου για φαγητό, για να αναχωρήσει λίγο αργότερα για το Βόλο.
Στην περίπτωση δε, που υπάρξουν εκδρομείς, οι οποίοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν στην πεζοπορία, θα μεταβούν με το λεωφορείο στον Άγιο Λαυρέντιο, αφού πρώτα σταματήσουν στην πλατεία της Πορταριάς και περπατήσουν στην πανέμορφη ρεματιά της Μάνας.    
Από τη θέση Ελικόπετρα και ενώ θα έχει πλέον σουρουπώσει θα ξεκινήσει πορεία Αλικόπετρα-ΣανατόριοΚαραμάνη- Καταφύγιο Πανός, η οποία θα διαρκέσει μαζί με την ξενάγηση στο Σανατόριο Καραμάνη 1.30΄ ώρα. Πρόκειται για μια πορεία που γίνεται άνετα και με φακούς, αφού το δεύτερο μέρος της θα πραγματοποιηθεί σε παλιό δασικό δρόμο-πρώην μονοπάτι.
Την τρίτη και τελευταία ημέρα, μετά το πρωινό η ομάδα θα αναχωρήσει πεζοπορικώς για την Πορταριά. Η πορεία, διάρκειας 3 ωρών, είναι προαιρετική, ενώ όσοι  δεν θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν το λεωφορείο στο μέσον της και να επιβιβαστούν σε αυτό. Τέλος, οι εκδρομείς θα σταματήσουν στην πλατεία της Πορταριάς για φαγητό, για να αναχωρήσουν το μεσημέρι για τη Σπάρτη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι την φιλοξενία και την καθοδήγηση στις εκεί περιηγήσεις την έχει αναλάβει ο δραστήριος Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου «ο Παν».                                                                                                
Για δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο μέχρι την αύριο το βράδυ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπευθύνους στο τηλέφωνο: 2731022574.